Iné športy

Infarktový zápas: Topoľčany proti Trnave otáčali nepriaznivý stav, padlo 13 gólov

V poradí už 25. kolo Slovenskej hokejovej ligy prinieslo zápas prvého s posledným. Na ľade to tak však nevyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Infarktový zápas: Topoľčany proti Trnave otáčali nepriaznivý stav, padlo 13 gólov
Zdroj: M.T., HC Topoľčany

Počas 25. kola pricestovala na ľad prvých Topoľčian posledná Trnava. Papierové prognózy hovorili jasnou rečou. Trnava si mala domou odniesť poriadnu mikulášsku nádielku. To sa však nestalo.

Po dvoch tretinách bol stav katastrofálny. Topoľčany prehrávali 3:6!

„Posledných dvadsať minút zápasu preberáme a nepúšťame taktovku z rúk. Hneď v 41. minúte znižuje Miklík na 4:6. Pätoprstý využíva šancu od Tomčáka v 45. minúte a mení stav hry na 5:6. Návrat do hry nám zabezpečil Pekarčík presnou strelou v 51. minúte za asistencie D.Gergela a M. Uhnáka. Skóre sme vyrovnali na 6:6. Definitívnu bodku za zápasom dáva Jozef Tomčák v 58. minúte a zaknihuje dnešný výsledok 7:6,“ informuje HC Topoľčany na svojom webe.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Infarktový zápas tak napokon priniesol plný bodový zisk a Topoľčany sa udržali na prvom mieste ligovej tabuľky.

Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): „Ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas. Prvé dve tretiny boli katastrofálne a zaslúžili sme si piskot tribún. Konečne tá posledná tretina vyzerala tak, ako sa patrí na mužstvo, ktoré je na špici tabuľky. To je však pre mňa málo. Určite sa k dnešnému výkonu ešte vrátime zajtra na tréningu."

HC Topoľčany – HK Gladiators Trnava 7:6 (1:2, 2:4, 4:0)

Góly: 13. Miklík (Tomčák), 24. Bystričan (Uhnák, Kluka), 37. Kluka (Podstavek), 41. Miklík, 45. Pätoprstý (Tomčák), 51. Pekarčík (Gergel, Uhnák), 58. Tomčák (Miklík, Pätoprstý) – 8. Hrbáčik (Jurák, Burian), 17. Mrázik (Hrbáčik, Bobál), 25. Jakab, 32. Hrbáčik (Marguš, Tóth), 38. Lindeman (Mrava, Gergel), 40. Bobál (Jurák, Klein).

Rozhodovali: Hatala – Kollár, Rehák, vylúčení: 4:7, navyše: Mrázik 10+DKZ za nešportové správanie sa, Beták (obaja Trnava) 5+DKZ za nešportové správanie sa, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:2

Zápas sledovalo: 943 divákov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM