Správy

Duchonku zaplnili desiatky chlpáčov: Konal sa tam veľký výcvik psovodov, FOTO

Na Duchonke sa tri dni niesli v duchu kriku a štekotu. Ako to tam vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku Duchonku zaplnili desiatky chlpáčov: Konal sa tam veľký výcvik psovodov, FOTO
26
Galéria

Krajské riaditeľstvo PZ v Nitre organizovalo krajský pokračovací výcvik psovodov a ich služobných psov. Uskutočnil sa od 13. do 15. decembra v areáli kaštieľa na Duchonke.

Desiatky psovodov

„Výcviku sa zúčastnilo celkovo 36 psovodov z Nitrianskeho, Prešovského, Košického kraja a tiež príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže,“ informuje polícia.

Výcvik bol zameraný predovšetkým na obranné práce, na potláčanie davu v rušivom prostredí, zadržanie páchateľa v netypických a náročných podmienkach, vyhľadávanie ukrytej osoby v teréne.

Prečítajte si tiež

Neodradila ich ani zima

Cieľom výcviku bol rozvoj spolupráce, výmena skúseností a zvyšovanie kvality prípravy a výcviku psovodov a služobných psov.

„Aj napriek zime, ktorá vládla na Duchonke si všetci výcvik pochvaľovali a boli radi, že sa konečne znovu po troch rokoch takto spoločne mohli stretnúť a precvičiť si najrôznejšie situácie,“ prezradili policajti.

Psovodov a ich štvornohých zverencov prišiel podporiť aj riaditeľ KR PZ v Nitre Matej Polaček. „Na záver by sme len dodali, že celému výcviku velila jediná žena, ktorá to zvládla na výbornú,“ dodáva nitrianska krajská políci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Výcvik psovodov na Duchonke
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM