Správy

Druhý deň testovania v Nitrianskom kraji: Záujem klesol, rady sú minimálne

Počas soboty praskali odberné miesta vo švíkoch. Druhý deň plošného testovania je pokojný. Viaceré mesta Nitrianskeho kraja hlásia nízky záujem.

Ilustračný obrázok k článku Druhý deň testovania v Nitrianskom kraji: Záujem klesol, rady sú minimálne
12
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Vo viacerých mestách Nitrianskeho kraja záujem o testovanie na ochorenie COVID-19 v nedeľu výrazne klesol. Kým v sobotu (31. 10.) stálo v radoch 100 až 200 ľudí, momentálne na mnohých odberných miestach nečaká nikto.

Podľa webovej stránky, na ktorej mesto Nitra informuje o čakacích dobách, sú záujemcovia o testovanie iba na desiatich z celkového počtu 62 odberných miest.

Napríklad v areáli Základnej školy Nábrežie mládeže, kde v sobotu otestovali na troch odberných miestach okolo 1000 ľudí, nebol krátko pred obedom nikto.

Podobná situácia je aj v Leviciach. Podľa aktuálnych informácií na väčšine odberných miest nečakajú žiadni ľudia. Minimálne zdržanie pri testovaní hlásia aj všetky odberné miesta v Zlatých Moravciach. Menej ľudí chodí na testovanie aj v Nových Zámkoch, kde boli v sobotu odberné miesta preťažené ešte po 21. hodine. „Podľa informácie mestskej polície je situácia pred odbernými miestami podstatne pokojnejšia ako včera o takomto čase, čakacie doby sú kratšie,“ informovala novozámocká radnica.

Pokles záujmu o testovanie hlásia aj odberné miesta v Šali. „Dnes od 7. hodiny sa začalo opäť celoplošné testovanie. Oproti včerajšiemu dňu zachytávame výrazný rozdiel. Včera o takomto čase, bolo na všetkých odberových miestach približne 200 ľudí. Dnes ich je zatiaľ maximálne do desať, na niektorých miestach nie je nikto,“ informoval Mestský úrad v Šali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Druhý deň celoplošného testovania
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM