Správy

Civilné sobáše v Topoľčanoch počas koronakrízy: TIETO opatrenia treba dodržiavať

Topoľčianska radnica zareagovala na zhoršujúcu sa situáciu. Pozrite si, aké pravidlá treba dodržiavať počas civilných sobášov.

Ilustračný obrázok k článku Civilné sobáše v Topoľčanoch počas koronakrízy: TIETO opatrenia treba dodržiavať
Zdroj: pixabay.com

„Mesto Topoľčany pozorne sleduje situáciu a pravidelne vyhodnocuje a aktualizuje jednotlivé opatrenia mesta v súlade s rozhodnutiami vlády SR," informuje mesto Topoľčany na svojom webe.

Distribúcia rúšok

Mesto prijalo viacero opatrení. Brány denných centier pre seniorov ostávajú zatvorené až do odvolania. Mesto odporučilo materským a základným školám zrušiť krúžkovú činnosť. Mestská polícia bude v uliciach preverovať ľudí bez domova a distribuovať rúška.

„Prevádzkovatelia športovísk majú povinnosť vykonávať dôkladnú dezinfekciu verejných priestorov, pričom odporúčame aj meranie teploty pri vstupe," dodáva radnica.

Sobáše s obmedzeniami

Prísne opatrenia sa dotkli aj civilných sobášov. Ako informovala radnica, v sobášnej sieni mesta sa na sobáši môže zúčastniť najviac 30 ľudí. „Sedenie je zabezpečené v každom druhom rade a sedieť vedľa seba môžu len osoby žijúce v spoločnej domácnosti. Účastníci sú povinní pred vstupom do obradnej siene aplikovať si dezinfekciu na ruky a mať prekrytie horných dýchacích ciest (nos, ústa) rúškom, šatkou a pod.," upozorňuje mesto Topoľčany.

Výnimku z prekrytia horných dýchacích ciest predstavuje nevesta a ženích.

Tí tak nemusia mať rúško počas sobášneho obradu a „fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania."

Ako ďalej dodáva radnica prostredníctvom svojho webu, obradu sa nemôže zúčastniť osoba s nariadenou karanténou alebo akýmikoľvek príznakmi respiračného infekčného ochorenia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM