Krimi

Chuť investovať do kryptomien sa skončila HOROROM: Zúfalému mužovi vybielili účet!

Podvodníci skúšajú nové spôsoby, ktorými sa snažia okradnúť svoje obete. V Nitrianskom kraji sa podobné pokusy množia ako huby po daždi.

Ilustračný obrázok k článku Chuť investovať do kryptomien sa skončila HOROROM: Zúfalému mužovi vybielili účet!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Polícia v Nitrianskom kraji zaznamenala viacero oznámení občanov, ktorí sa nechali oklamať kryptomenovými podvodníkmi. Aktuálne rieši prípad 67-ročného muža, ktorý prijal telefonický hovor z neznámeho čísla.

Pozor na podvod!

Mužský hlas sa mu predstavil a distingvovane s anglickým prízvukom mu oznámil, že na jeho meno bol založený bitcoinový účet, na ktorom je 4 500 eur.

Ak ich volaný chce, musia sa dohodnúť na prevode. Muž si podľa pokynov volajúceho nainštaloval do svojho počítača aplikáciu a prostredníctvom kamery poslal fotokópiu svojej bankomatovej karty a všetky údaje na prístup k nej, informovala polícia.

Prečítajte si tiež

Prišiel o tisíce eur

Následne mužovi odišlo z účtu 2-tisíc eur, vzápätí mu bol poskytnutý úver vo výške 16 300 eur. Z neho odišli platby na iný účet v sumách 6-tisíc eur, 5-tisíc eur a ďalších 5-tisíc eur.

Majiteľ účtu si následne všimol, že mu bol poskytnutý ďalší úver v sume 10 860 eur a opäť odišli platby na cudzí účet v sumách 6-tisíc eur a 5 400 eur.

Polícia upozorňuje občanov, aby nikdy neposkytovali svoje osobné údaje, číslo platobnej karty a ani iné údaje k nej neovereným zdrojom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

⚠️ POZOR NA KRYPTOMENOVÝCH POVODNÍKOV. NALETIEŤ MÔŽE KAŽDÝ ⚠️ Polícia zaznamenala v Nitrianskom kraji viacero oznámení...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Wednesday, November 9, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM