Martin Károly Rôzne

ZMOS má obavy z nefunkčného daňového systému

Združenie miest a obcí Slovenska sa obáva dôsledkov nefunkčného daňového systému. Listom sa obrátilo na poslancov finančného výboru NR SR a upozorňuje na negatívne dopady vo vzťahu k samosprávam a ich organizáciám.

Listom sme sa obrátili na členov výboru NR SR pre financie, rozpočet a menu. Upozornili sme ich na fakt, že daňové príjmy sú nosným pilierom financovania samosprávnych kompetencií miest a obcí a tvoria ich základnú príjmovú stránku rozpočtu,“ konkretizoval predseda ZMOS Jozef Dvonč a ďalej dodal: „Zo sledovania súčasného vývoja a hroziaceho kolapsu vyplynul v rámci ZMOS bezpodmienečný návrh, aby bola preskúmaná funkčnosť finančného daňového systému. Preto sme sa obrátili na poslancov príslušného parlamentného výboru s návrhom, aby v rámci výboru bola vytvorená pracovná skupina zaoberajúca sa aktuálnou situáciou a vývojom v tejto oblasti.

ZMOS má obavy z možných dopadov nefunkčného daňového systému, ktoré sa môžu týkať aj daňových povinností mestských firiem a organizácií. „Vývoj v posledných týždňoch u nás umocňuje obavy, aby terajšie problémy neohrozili hospodárske funkcie miest a obcí, nakoľko, samosprávy sú zriaďovateľmi a zakladateľmi cca 5000 ďalších právnych subjektov,“ zdôrazňuje Jozef Dvonč.

Ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM