Veronika Zeiselová Tlačové správy

Združenie Novomeského má ďalšiu podporu: Chystá prvé stavebné práce

Združenie Novomeského, ktoré sa venuje výstavbe novej športovo-oddychovej zóny v Šali, má novinky. Po lete informuje, že pre svoje zámery získalo ďalšiu finančnú podporu.

Ilustračný obrázok k článku Združenie Novomeského má ďalšiu podporu: Chystá prvé stavebné práce
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Na pozemku, ktorý získalo od mesta do prenájmu, chystá už v najbližších dňoch po získaní povolení prvé stavebné práce. Dôležité je aj to, že spomedzi viacerých ponúk vybrali jeho členovia dodávateľa, ktorý v najbližších dňoch zhotoví a namontuje prvé komponenty detského ihriska. Víťazom prieskumu je spoločnosť NAJ detské ihrisko z Valče.

Získali už tisíc eur

„Tešíme sa, že sme získali ďalšie finančné prostriedky. Vyše dve tretiny zo získanej sumy (700 eur) nám darovala spoločnosť MANAG ďalšiu sme získali od spoločnosti ARAKO Slovakia (300 eur). Využijeme ich na prvý z plánovaných projektov – výstavbu detského ihriska. Od začiatku roka, od kedy sme začali uvažovať o výstavbe, sa nám v spolupráci s našimi priateľmi podarilo vyzbierať takmer 3 000 eur. O ďalšie sa uchádzame aj v tzv. participatívnom rozpočte mesta Šaľa. Vážime si každé jedno euro a veríme, že investícia poslúži všetkým, ktorým záleží na rozvoji našich ratolestí,“ hovorí podpredseda združenia Marián Marček.

Tri mladé rodiny budujú pre všetkých

Za projektom novej športovo-oddychovej zóny sú tri mladé rodiny z ulice Novomeského v Šali. Po tom, ako na začiatku roka zoznámili s ideou vedenie mesta, založili občianske združenie. Potom ju predstavili verejnosti a začali pre ňu hľadať peniaze. Prvým ich projektom bude vybudovanie nového detského ihriska. V júni im mestskí poslanci schválili prenájom pozemku. Ich cieľom je, aby zaatraktívnili časť pozemku, na ktorom sú v súčasnosti tri ihriská – v zlom technickom stave. Po júlovom podpise nájomnej zmluvy sa celý august venovali administratívnym záležitostiam.

Čakajú na potrebné povolenia

„Po podpise nájomnej zmluvy sme pracovali na tom, aby sme získali povolenie od mesta Šaľa (stavebného úradu) na oplotenie pozemku. Čaká sa na získanie ďalších povolení. Kladné vyjadrenie máme od zástupcov telekomunikácií, bytového družstva, vodárov, internetu, televízie, plynu a elektrickej energie. V najbližších dňoch nás čaká zameranie pozemku, na ktorom vznikne detské ihrisko, a prvé stavebné práce. Tie budú spojené s čiastočnou úpravou daného areálu a oplotením. Časť prác vykonáme svojpomocne, časť nám pomôžu rôzne firmy, ktorým ďakujeme za prejavenú dôveru,“ uvádza predseda združenia Novomeského Rastislav Gabera.

Dodávateľa už majú vybratého

Združenie mladých rodín zverejňuje i ďalšiu novinku. Vybralo dodávateľa prvých komponentov detského ihriska. Z prieskumu trhu a podľa kritéria, ktorým bola najnižšia cena uzavrelo predbežnú dohodu so spoločnosťou NAJ detské ihrisko z Valče. V prvej objednávke dodá a osadí komponenty za 4 000 eur. Súčasťou procesu bude i ich certifikácia. Tri štvrtiny tejto sumy zaplatí združenie zo získaných peňazí, zvyšok je osobný vklad členov združenia. Dodávka bude obsahovať dve hojdačky, vežu so šmýkalkou a pružinové hojdačky. Termín ich osadenia závisí od finálnej zmluvy o diele, ktorú podpíšu združenie a dodávateľ v najbližších dňoch.

Pridajte sa aj vy!

Občianske združenie chystá na podporu svojich zámerov aj rôzne akcie pre rodiny s deťmi a seniormi, čím chce aktívne prispieť k budovaniu miestnej komunity. Prvú zorganizovalo ešte v máji, kedy na pódiu vystúpil kráľ detí Majster „N“ spolu s hosťom. Výťažok z akcie, na ktorej sa deti zapojili aj do rôznych aktivít zo sveta rozprávok, putoval na detské ihrisko. Všetci, ktorí chcú aktívne prispieť k dielu, sa môžu združeniu ozvať na adrese: kontakt@zdruzenienovomeskeho.eu. Alebo je možné jeho členov osobne zastaviť na ulici, kde vyrastie nová športovo-oddychová zóna.

Zdroj: Občianske združenie Novomeského
Foto: Vizualizácia detského ihriska od OZ Novomeského

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM