Správy

Zarastená džungľa je minulosťou: Do čistenia kúpaliska sa zapojili aj dobrovoľníci

Počas celého týždňa bolo v priestoroch zanedbaného kúpaliska poriadne rušno. Vďaka vyčisteniu je možné plochu geometricky zamerať.

Ilustračný obrázok k článku Zarastená džungľa je minulosťou: Do čistenia kúpaliska sa zapojili aj dobrovoľníci
31
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V areáli schátraného kúpaliska v Šali bolo živo. Začiatkom týždňa sa rozozvučali kosačky. 15 ľudí naplnilo 7 veľkokapacitných kontajnerov zeleným odpadom.

„Tým sa však práce neskončili. „Džungla“ sa za pár dní, vďaka potenciálnemu investorovi, ale aj miestnym dobrovoľníkom, zmenila na presvetlený areál. Miesto tak po štvrťstoročí opäť pripomína kus histórie Šaľanov," informuje mesto Šaľa.

Dobrovoľnícka pomoc

Kosenie v celom areáli zabezpečil potenciálny investor. Mesto však prekvapili dobrovoľníci, ktorí ponúkli pomoc.

„Spájal ich spoločný cieľ – chceli priložiť ruku k dielu. A tak sa aj stalo. Pracovné rukavice si natiahli aj klienti šalianskeho krízového centra a mládež. Starý gauč, nefunkčný ohrievač, počítače, desiatky pneumatík, dokonca aj detský kočík či chladnička – to všetko vyniesli klienti krízového centra z bývalých priestorov bufetu a šatní," dodal radnica.

Práce nezastavil ani dážď. Na čistení areálu sa pokračovalo aj koncom pracovného týždňa.

Prečítajte si tiež

„V minulosti sa v bývalých priestoroch bufetu stretávali rôzne mládežnícke skupiny a skauti, ktorým priestory ešte prenajal vtedajší majiteľ, spoločnosť Duslo, a.s. Neskôr sa tu však objavili aj ľudia bez domova a vandali. V roku 2015, po zlých skúsenostiach s „neželanými nájomcami“, rozhodol súčasný primátor Jozef Belický o uzavretí priestorov," píše mesto Šaľa na svojom webe.

Ďalšie kroky

Záujemca o oživenie kúpaliska sa našiel po štvrťstoročí chátrania.

„Vďaka vyčisteniu je možné plochu konečne geometricky zamerať. Na základe toho potom môže investor postúpiť ďalšie administratívne kroky, napríklad konkretizovať projektovú dokumentáciu na rôzne povolenia. Do vybudovania nového kúpaliska plánuje investovať dva milióny eur. Prvá fáza, v rámci ktorej by pribudli tri bazény, by mohla byť hotová po roku 2023," dodala radnica.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM