Správy

Vývoz zeleného odpadu z našich záhrad: Správajte sa zodpovedne, vyzýva radnica!

S príchodom jarných mesiacov sa naplno rozbehli práce na našich záhradách. Mesto však upozorňuje. Ako správne nakladať s bioodpadom?

Ilustračný obrázok k článku Vývoz zeleného odpadu z našich záhrad: Správajte sa zodpovedne, vyzýva radnica!
7
Galéria
Zdroj: TASR

V Šali a vo Veči každý týždeň prebieha vývoz zeleného odpadu. Správne pripravený bio odpad stačí vyložiť pred svoj dom. Aj tu však existuje niekoľko pravidiel, ktoré by ste mali dodržiavať.

„Upozorňujeme obyvateľov, že konáriky z viničov či ovocných stromov musia byť postrihané a zviazané, bylinný odpad je potrebné uložiť do vriec, košíkov či debničiek. Žiaľ, často sa stáva, že si obyvatelia túto povinnosť nesplnia a v takom prípade Vám zelený odpad nemusí byť vyvezený,“ informuje mesto Šaľa.

Ako upozorňuje radnica, istá miera nezodpovednosti sa nevyhýba ani záhradkárom.

„V záhradkárskych osadách sa nachádzajú kontajnery na zelený odpad. Do týchto kontajnerov sa ale často zapletie okrem bioodpadu aj odpad, ktorý tam nepatrí, či už sú to plastové predmety, kartóny a mnohé ďalšie predmety,“ dodáva vedenie mesta.

Netreba zabúdať, že do kontajnerov na zelený odpad patrí len biologicky rozložiteľný odpad!

„Pevne veríme, že budú v tomto občania už disciplinovanejší. Okrem toho, vzhľadom ku šíriacemu sa koronavírusu trávi mnoho občanov tieto dni doma a v záhradách, a tak sa tvorí veľa zeleného odpadu. Buďme preto ohľaduplní a chráňme prírodu, ktorá je okolo nás,“ informuje vedenie mesta prostredníctvom svojho webu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Do ulíc vstúpila jar: TAKTO rozkvitla Šaľa, FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM