Správy

Vyplatenie permanentiek na plaváreň: Mesto chce prebrať záväzok Aquasportu

V roku 2019 sa brány šalianskej plavárne zatvorili. Dôvodom boli problémy so strechou objektu.

Ilustračný obrázok k článku Vyplatenie permanentiek na plaváreň: Mesto chce prebrať záväzok Aquasportu
Foto: Zlatica Gregorová / Zdroj: Dnes24.sk

Majitelia nevyčerpaných vstupov na plaváreň mohli do 20. novembra posielať žiadosti na ich vyplatenie. Tento problém, ktorý trápi množstvo Šaľanov, prišiel na pretras aj na poslednom tohtoročnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Cieľom mesta je, aby sa finančné prostriedky za nevyčerpané vstupy do plavárne čo najskôr vrátili svojim majiteľom. Finančné prostriedky na vyplatenie permanentiek boli na tento rok v rozpočte pripravené. Mesto Šaľa preto poslalo združeniu Aquasport prvú časť finančných prostriedkov ešte v prvej polovici septembra. K prvým majiteľom permanentiek však finančné prostriedky od združenia Aquasport neboli poslané z dôvodu, že má združenie zablokovaný účet a bol podaný návrh na konkurz," informuje mesto Šaľa.

Poslanci a primátor sa na zasadnutí zastupiteľstva zhodli na nutnosti vyriešenia vzniknutého problému.

„Mesto sa preto pokúsi prebrať záväzok Aquasportu a finančné prostriedky vyplatí priamo majiteľom permanentiek. V tejto chvíli to ale v zmysle zákona nie je možné, aj napriek snahe primátora Šale a Mestského zastupiteľstva v Šali. Zamestnanci združenia budú vyplatení z Garančného fondu Sociálnej poisťovne. Mesto to bude riešiť so správcom konkurznej podstaty," informuje na svojom webe vedenie mesta.

Plaváreň svoju činnosť ukončila doslova zo dňa na deň. „K činnosti plavárne až do dňa zavretia bolo viazaných takmer 15 zamestnancov, ku ktorým vznikli záväzky vyplatenia finančných prostriedkov, jednak mzdy počas výpovednej lehoty a jednak vyplatenia odstupného," dodáva radnica.

Pri kontrolách sa zistilo, že strecha plavárne je v stave, kedy sa nedá vykonať rýchla oprava. Ako informovalo mesto, musí sa vykonať kompletná rekonštrukcia strechy: „Na rekonštrukciu strechy mesto získalo 1 075 000 eur a momentálne obstaráva dodávateľa, ktorý vykoná jej rekonštrukciu."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM