Správy

Vyhnite sa čakaniu v rade pred klziskom: Svoj termín si môžete REZERVOVAŤ

V sobotu 25. decembra sa po dlhom čakaní otvorili brány šalianskeho zimného štadióna. Záujemcovia si môžu užiť verejné korčuľovanie.

Ilustračný obrázok k článku Vyhnite sa čakaniu v rade pred klziskom: Svoj termín si môžete REZERVOVAŤ
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Zimný štadión v Šali je verejnosti prístupný od Prvého sviatku Vianočného. Aj v tomto prípade však mesto muselo pristúpiť na niekoľko kompromisov, aby mohlo ľadovú plochu otvoriť.

Vítaná novinka

Pre platné opatrenia môže byť na ľade maximálne 60 ľudí. Vstup je zdarma a verejnosť púšťajú každú celú hodinu.

„Vedenie mesta si je vedomé aj toho, že pred zimným štadiónom stáli mnohí, ktorí sa možno v daný deň na ľad ani nedostali. Žiaľ, k opatreniam, ktoré vyúsťujú do tejto situácie, nás nútia pravidlá nariadené Vládou SR a nie sú určené mestom Šaľa. Našim cieľom samozrejme nie je, aby ľudia hodiny stáli v rade a nakoniec sa k vytúženému klzisku nedostali," informuje mesto Šaľa.

Radnica sa preto rozhodla prísť s novinkou. Verejnosť si svoj vstup na klzisko môže rezervovať.

Prečítajte si tiež

„Aj rezervácia však má svoje pravidlá, ktoré sú nastavené najspravodlivejšie, ako sa len v tejto dobe dajú nastaviť. Rezervácia je možná len osobne pri vstupe na zimný štadión a len na aktuálny alebo na ďalší deň. Osobná rezervácia je možná z dôvodu, že pracovníci na zimnom štadióne majú plné ruky organizačnej práce, ktorú prinášajú protipandemické nariadenia – kontrolujú OP režim pri vstupe, rátajú počet ľudí, ktorí môžu vstúpiť do areálu, pomáhajú a kontrolujú odchod návštevníkov a následne púšťajú ďalšiu skupinu ľudí na ľad. Medzitým komunikujú s ľuďmi, ktorí čakajú vonku a v prípade potreby pustia čakajúcich na toaletu. Nie je v ich ľudských silách prijímať ešte aj hovory a registrovať telefonicky prijaté rezervácie. Dôvodom, prečo je možné rezervovať si čas korčuľovania maximálne na jeden deň vopred je jednoduchý," informuje radnica a dodáva, že cieľom je zabrániť tomu, aby si niekto zarezervoval korčuľovania na niekoľko dní vopred.

Časy korčuľovania

„Opäť sa snažíme, aby sa na ľad dostal čo najväčší počet záujemcov. Neznamená to, že ten, kto príde osobne bez rezervácie, nemá šancu sa dostať na klzisko. V prípade, ak je v daný termín ešte voľná kapacita, vstup bude umožnený vždy o celej hodine. Ak bude kapacita už naplnená, môže si rezervovať termín o niekoľko hodín neskôr alebo na ďalší deň. Prosíme tých, ktorí majú termín rezervovaný, aby prišli na čas, v opačnom prípade bude uprednostnený človek, ktorý čaká pri vstupe, aj keď bez rezervácie," dodáva vedenie mesta s tým, že v prípade potreby bude systém rezervácie opäť prispôsobovať.

Až do 10. januára sa môže verejnosť korčuľovať od pondelka do piatku v čase od 14.00 do 18.00 hodiny a počas víkendu od 11.00 do 19.00 hodiny. 1. januára bude klzisko pre verejnosť zatvorené.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

OBRAZOM: Zimný štadión v Šali pripravujú na sezónu
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM