Správy

Vodiči, dajte si POZOR! Dočasne UZAVRELI most, ktorý je v havarijnom stave

Most nad potokom Jarčie na ceste II. triedy medzi Šoporňou v okrese Galanta a Dlhou nad Váhom v okrese Šaľa je od pondelka (28. 11.) uzatvorený z dôvodu havarijného stavu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, dajte si POZOR! Dočasne UZAVRELI most, ktorý je v havarijnom stave
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Informoval o tom vlastník Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Na jeho rekonštrukciu získal príspevok z eurofondov vo výške 2,1 milióna eur.

Dočasný most

Doprava pre vozidlá do 12 ton vrátane autobusov, ktoré majú výnimku, je presmerovaná na paralelne vedúce dočasné premostenie.

Mostné provizórium premiérovo vybudovala Správa a údržba ciest TTSK. Skladá sa z troch častí po osem metrov. Vozidlá nad 12 ton sú dočasným dopravným značením smerované na obojsmernú obchádzkovú trasu.

Prečítajte si tiež

Od Šale je premávka presmerovaná po ceste I/75. Za okružnou križovatkou pri Galante pokračuje po ceste I/35 až k privádzaču na rýchlostnú cestu R1. Obchádzka zo Šoporne do Šale je totožná.

Zmodernizujú aj cestu

Vlastník je pred podpisom zmluvy so zhotoviteľom komplexnej rekonštrukcie 28-metrového mostného telesa. Počíta sa aj s modernizáciou takmer jedného kilometra cesty, stavebné práce sa začnú na jar.

V prvej etape projektu TTSK opravil 4,3 kilometra dlhý úsek cesty II/573 za 2,2 milióna eur. Prioritou TTSK, ako uviedol, aj v nasledujúcom období ostáva modernizácia mostov, teda provizórium bude podľa potreby použité pri ďalších projektoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Most pri Šoporni je dočasne uzatvorený
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM