Veronika Zeiselová Samospráva

V Šali pribudne nová škôlka: Rodičia svoje dieťa môžete zapísať už od budúceho roka

Mestské zastupiteľstvom na druhom tohtoročnom zasadnutí rozhodlo o zriadení novej materskej školy pre nedostatok miesta v tých, ktoré už jestvujú. Otvoria ju od nového školského roka 2015/16 vo Veči.

Ilustračný obrázok k článku V Šali pribudne nová škôlka: Rodičia svoje dieťa môžete zapísať už od budúceho roka
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí 26. marca 2015 schválilo návrh na zaradenie do siete škôl a školských zariadení, ktorým reagovalo na nedostatočnú kapacitu MŠ v Šali a pozitívnu prognózu vývoja v počte detí v nasledujúcich rokoch. „Dňa 18. apríla 2015 ministerstvo školstva vydalo rozhodnutie o výnimke na zaradenie MŠ Bernolákova Šaľa a výdajnej školskej jedálne,“ informuje Erika Velázquezová. Predpokladaný počet detí v bežných triedach je 40 a v jednej špeciálnej triede je 4.

Priestory predtým, ako privítajú deti, zrekonštruujú. „Náklady na rekonštrukciu priestorov predstavujú 16 000 Eur a na materiálové vybavenie MŠ je rozpočtovaných 21 200 Eur,“ prezradila Velázquezová. „Mesto Šaľa oznamuje rodičom detí, ktoré neboli prijaté v školskom roku 2015/2016 do materských škôl, že od 1. 9. 2015 začína svoju činnosť Materská škola, Bernolákova 1, Šaľa, v mestskej časti Veča,“ vyzýva rodičov na webe mesta Šaľa Velázquezová. Rodičom, ktorí majú záujem o umiestnenie dieťaťa v uvedenej MŠ, poskytne informácie Spoločný školský úrad v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM