Správy

V Šali by malo vzniknúť 18 odberných miest: Z auta sa testovať nebude

Aj Šaľa sa pripravuje na plošné testovanie. V meste by mali vytvoriť 18 odberných miest.

Ilustračný obrázok k článku V Šali by malo vzniknúť 18 odberných miest: Z auta sa testovať nebude
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V utorok 27. októbra zasadal Krízový štáb mesta Šaľa. Okrem vedenia mesta sa ho zúčastnil aj prednosta Okresného úradu v Šali Dionýz Solár, riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Šali Roman Révay, zástupkyňa Okresného riaditeľstva PZ v Šali Alexandra Klčovanská, náčelník MsP v Šali Peter Krokavec a príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Mesto sa pripravuje na plošné testovanie, ktoré sa uskutoční v sobotu 31. októbra 2020 a v nedeľu 1. novembra 2020.

„Mesto Šaľa momentálne zabezpečuje dezinfekčné pomôcky, dezinfekčné prostriedky a ďalšie veci, ktoré sú potrebné pre administratívne záležitosti. Teší nás záujem dobrovoľníkov, ktorí sa chcú zapojiť a pomôcť, či už s administratívnymi záležitosťami alebo organizačnými. Dobrovoľníci sa naďalej môžu hlásiť prostredníctvom nižšie uvedeného formulára a prostredníctvom emailu prednosta@sala.sk. Ďakujeme aj miestnym podnikateľom, ktorí sa snažia pomôcť aj materiálnymi vecami," informuje mesto Šaľa na svojom webe.

Ako informovala radnica, v meste by malo pravdepodobne vzniknúť 18 testovacích staníc.

„Toto číslo, presné miesta testovania a časy však ešte budú zverejnené, keďže pokyny sa menia zo dňa na deň. Možnosť drive-in testovania v našom meste nebude možná, aj napriek tomu, že o to primátor Šale požiadal, táto možnosť bola mestu zamietnutá," ozrejmila radnica.

Vedenie mesta upozorňuje, aby sa každý prišiel počas jedného víkendu otestovať len raz.

„Všetko bude zaznamenané a kontrolované. V prípade pozitívneho výsledku, sú občania okamžite povinní ísť do karantény a ochrániť tak aj ďalších ľudí," píše mesto na svojom webe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM