Správy

V Šali a okolí sa bude poriadne ŠMÝKAŤ: Hrozí POĽADOVICA a aj hmla!

Meteorológovia varujú, že snehové zrážky sa môžu premeniť na dážď. S príchodom večera nastane veľké riziko pre chodcov a vodičov.

Ilustračný obrázok k článku V Šali a okolí sa bude poriadne ŠMÝKAŤ: Hrozí POĽADOVICA a aj hmla!
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) už na štvrtok 15. decembra predpovedá slabé sneženie, ktoré v nižších polohách vystrieda slabý dážď alebo mrholenie.

Pozor by si mali dať chodci aj vodiči. SHMÚ vydal výstrahy aj pre okolie nášho mesta.

Pozor na hmlu

Prvou výstrahou platnou pre náš okres je výstraha pred hmlou. Tá je v platnosti od štvrtka 15. decembra 18.00 do piatka 16. decembra 18.00 hodiny.

„V okrese Šaľa sa LOKÁLNE očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 200 m. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informujú meteorológovia.

Prečítajte si tiež

Bude sa šmýkať

Ďalšou komplikáciou bude poľadovica. Aj pred ňou meteorológovia varujú prostredníctvom výstrahy prvého stupňa. V platnosti je od 15. decembra 8.30 až 12.00 a od 18.00 do piatka 16. decembra 20.00.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ varuje SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM