Správy

Stará strecha je preč: Plaváreň v Šali už onedlho dostane novú, FOTO

Práce na plavárni sú v plnom prúde. Už onedlho by mala byť pod novou strechou.

Ilustračný obrázok k článku Stará strecha je preč: Plaváreň v Šali už onedlho dostane novú, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Stará strecha kryjúca šaliansku plaváreň je minulosťou. Počas uplynulých dní ju demontovali. V priebehu budúceho týždňa by sa malo začať s montážou novej konštrukcie. 50-metrový bazén je tak aktuálne zaliaty slnečným svetlom.

Kedy dokončia práce?

„Do sviatkov by sme chceli dokončiť demontáž strešnej konštrukcie, zostávajú na odstránenie ešte laná. Pripravené sú už štyri betónové pätky, na ktorých budú stáť nosné stĺpy. Budú sa kotviť do tých pätiek. Nosné stĺpy budú dva medzi bazénmi, jeden stĺp je v bývalom bufete a štvrtý bude tam, kde sú sprchy. Po sviatkoch začíname s osádzaním,“ priblížil František Čibrik z Mestského úradu v Šali.

V prípade ideálneho scenára by mali byť práce ukončené koncom mája.

Prečítajte si tiež

Ďalšie peniaze

„Oprava strechy stojí zhruba 1,3 milióna eur. Mesto bude stáť táto investícia zatiaľ približne 300-tisíc eur, ostatné získalo vedenie Šale z Úradu vlády SR. Tá snahu opraviť strechu plavárne podporila sumou 1 075 000 eur. Primátor hovorí, že Šaľa vo svojej snahe sprevádzkovať plaváreň, bude pokračovať. Myšlienku podporuje aj Plavecká federácia," informuje mesto Šaľa.

„Snažíme sa získať finančné prostriedky na to, aby sme opravili aj technológie a zvyšok plavárne. Aspoň v takom rozsahu, aby sme plaváreň mohli sprevádzkovať. Výška potrebných financií závisí od toho, čo chceme. Ak chceme mať „pozláteného koňa“, potrebujeme 3,5-milióna eur. Ak chceme sprevádzkovať plaváreň, tak úplne najkritickejší finančný scenár je ešte 1,5 milióna eur,“ dodal pre web mesta primátor Šale Jozef Belický.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Rekonštrukcia strechy plavárne v Šali
12
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM