Správy

Šaľania ukázali veľké srdce: Do pomoci Ukrajincom venovali množstvo materiálu

Vedenie Šale sa rozhodlo zorganizovať pomoc pre svoje partnerské mesto z Ukrajiny. Zdá sa, že zbierka sa stretla s enormným úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania ukázali veľké srdce: Do pomoci Ukrajincom venovali množstvo materiálu
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V Šali aj počas víkendu prebiehala zbierka humanitárnej pomoci pre partnerské mesto Mohyliv Podolskiy z Ukrajiny.

Zaplnili priestory

„Celý víkend sme sa nezastavili – vy, ktorí ste nosili veci na darovanie pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou. A nezastavili sme sa ani my, kolegovia z Msú Šaľa, z MsKS v Šali a dobrovoľníci rôznych organizácií," informuje mesto Šaľa.

Pracovníci následne veci vytriedili a pobalili podľa druhu a veľkosti. Po týždni od vyhlásenia zbierky to vyzerá, že potrebného materiálu je dostatok.

O pomoc Ukrajincom bol medzi Šaľanmi veľký záujem. „Priestory, v ktorých sme zbierku pôvodne rozbehli, sa zaplnili a pokračovala v ďalších priestoroch Kultúrneho domu vo Veči," prezradilo vedenie mesta.

Prečítajte si tiež

Rýchla pomoc

Časť darovaného materiálu pôjde do šalianskych ubytovní pre takmer 30 ľudí z Ukrajiny, ktorí hľadajú bezpečie v meste. Ďalší materiál poputuje pre približne 2 000 utečencov do partnerského mesta na Ukrajine.

Do Šale mala namierené aj Ukrajinka so 4-mesačným bábätkom. „Do pár hodín sme zohnali darcu detskej postieľky, takmer nového kočíka s fusakom a samozrejmosťou sú plienky, vlhčené obrúsky, potrebné krémiky," dodala radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Zbierka pre pomoc Ukrajincom v Šali
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM