Správy

Šaľania, poznačte si TERMÍNY: Kedy bude prebiehať zber stromčekov?

Sviatky sú minulosťou a v uliciach sa začínajú objavovať staré vianočné stromčeky. Mesto zverejnilo dôležité informácie, týkajúce sa ich zberu.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania, poznačte si TERMÍNY: Kedy bude prebiehať zber stromčekov?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

„Vianočné sviatky sú za nami a mnohí sa pýtate, kam so symbolom Vianoc. Ten živý môžete vyložiť ku kontajnerovému stojisku, resp. pred váš rodinný dom,“ informuje mesto Šaľa.

Dva zbery

Veľa Šaľanov si chce stromček nechať čo najdlhšie, preto bude prvý zber prebiehať od 16. januára.

„Prosíme obyvateľov, aby vykladali dôkladne odzdobené stromčeky najneskôr do 15. januára večera. Poputujú do kompostárne a kovové časti napríklad z háčikov môžu narobiť problémy,“ dodala radnica.

Prečítajte si tiež

Pokiaľ by vám bola aj tento termín priskorý, prebehne ešte jeden zber.

„Odzdobený stromček, ale aj zväzok konárov napríklad z viničov či ovocných stromov, ale aj lístie vo vreci môžu obyvatelia vyložiť 30. januára a od 1. februára prebehne ich zber. Prosíme, vyložte ich najneskôr do 31. januára večera,“ prezradilo vedenie mesta.

Čo s umelým stromčekom?

Ak máte doma umelý vianočný stromček, ktorý už nechcete, aj pre vás má mesto riešenie. Zaniesť ho môžete na zberný dvor: „Hoci si mnohí myslia, že patrí do plastu, kvôli rôznych kovovým komponentom tomu tak nie je. Preto patrí na zberný dvor na Ulici Fr. Kráľa vo Veči, kde ho môžete odovzdať 6 dní v týždni a bezplatne. Od pondelka do piatka je otvorený od 9.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 14.00 hod.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM