Správy

Šaľania bojujú za obchvat: Protestom vyjadrili nespokojnosť s odsunutím výstavby, FOTO

Šaľania vyjadrili nesúhlas proti odsunutiu výstavby obchvatu mesta. V pondelok sa preto na šalianskych cestách konal protest.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania bojujú za obchvat: Protestom vyjadrili nespokojnosť s odsunutím výstavby, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V pondelok 8. marca o 16.00 hodine sa v Šali konal protest. Uskutočnil sa z iniciatívy obyvateľov mesta, ktorí tak vyjadrili podporu výstavby obchvatu.

„Projekt obchvatu mesta Šaľa mal byť financovaný prostredníctvom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Minulý týždeň však zverejnili informáciu, že sa projekt odsúva," informuje mesto Šaľa na svojom webe.

Protest podporilo aj vedenie mesta. Ako informovala radnica, viacerí jeho predstavitelia sa akcie priamo zúčastnili.

„Táto situácia je neudržateľná nielen pre zdržania, ktoré vznikajú kvôli pravidelným dopravným zápcham, ale aj kvôli stavu nášho mosta,“ povedala pre web mesta viceprimátorka Šale Danica Lehocká.

Zúčastnení pomalou jazdou prešli po moste a po kruhovom objazde pri supermarkete.

„Už desiatky rokov sa plánuje obchvat mesta Šaľa, štát vynaložil vyše 7 milióna eur na výkup pozemkov. Pozemky sú vykúpené, až na jedného jednotlivca, kvôli ktorému celý tento projekt stojí na jednom mieste,“ povedal pre mestský portál viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi.

Protest sa konal aj za podpory starostov a primátorov okolitých miest a obcí. Nemal však dlhé trvanie. „Po krátkom čase protest rozpustili policajné hliadky. Podľa našich informácií hrozia niektorým exemplárne tresty za zúčastnenie sa protestu počas núdzového stavu," informuje mesto Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií zo Šale a okolia

Protest za obchvat
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM