Správy

Šaľa vyslala na Ukrajinu OBROVSKÝ balík pomoci: Zaplnili celý autobus, FOTO

Zo Šale do partnerského mesta na Ukrajine dorazilo množstvo materiálnej pomoci. Zapojil sa aj Trnovec nad Váhom a mesto Orosláň.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa vyslala na Ukrajinu OBROVSKÝ balík pomoci: Zaplnili celý autobus, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Zo Šale vyrazil koncom uplynulého týždňa obrovský balík pomoci do partnerského ukrajinského mesta Mohyliv-Podoľskiy. Približne 2-tisíc utečencov našlo útočisko práve v partnerskom meste Šale a pomôžu im matrace, paplóny, oblečenie, potraviny a iné.

Zaplnili autobus

Vo štvrtok ráno dorazila do Šale pomoc z partnerského mesta Orosláň. „Orosláň nemá zmluvu o partnerstve s Mohyliv-Podolskiy, ale predstavitelia samospráv sa stretli u nás niekoľkokrát a vzniklo medzi nimi priateľstvo. Po vyhlásení zbierky pre Ukrajinu sa nám z Orosláňu ozvali, že chcú pomôcť," priblížil vtedy primátor Jozef Belický. Zbierku obohatil aj obrovský balík pomoci od obce Trnovec nad Váhom.

Popoludní pred večiansky kultúrny dom zaparkoval 55-miestny autobus. Pracovníci úradu naložili desiatky matracov, kartóny potravín, približne stovku vriec s dekami a paplóny, ktoré zaplnili takmer celý autobus.

V piatok podvečer autobus dorazil na ukrajinsko-moldavskú hranicu. Cestou späť zobrali niekoľko žien a detí z Mohyliv-Podoľskiy.

Prečítajte si tiež

Priviezli ženy a deti

V sobotu sa vrátili do Šale. „Na cestu sa vydali ešte vo štvrtok krátko po 17-tej hodine, dorazili v piatok večer. Pre bezpečnú prepravu pomoci náš autobus cez Moldavsko sprevádzali tamojší policajti. Materiálnu pomoc vyložili na hraniciach a s 12-timi ľuďmi z Ukrajiny vyrazili do Šale. Do Šale šťastne prišli v sobotu večer okolo 18-tej hodiny," informuje mesto Šaľa.

Mohyliv-Podoľskiy vopred poprosil o spacáky, karimatky a termosky. Po doručení pomoci adresovali mestu Šaľa ďakovný list.

„V tých náročných časoch, ktoré prežívajú aj v partnerskom meste Mohyliv-Podoľskiy, nezabudli poslať nám-vám takýto úctivý pozdrav a poďakovať sa. Držte sa, priatelia," dodáva magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Materiálna pomoc zo Šale pre Ukrajinu
12
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM