Rôzne Správy

Šaľa sa DOČKALA: Nový KRUHÁČ uvedú do prevádzky!

V nedeľu 1. septembra 2024 sa spustí doprava na kruhovej križovatke ulíc Kráľovská a SNP v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa DOČKALA: Nový KRUHÁČ uvedú do prevádzky!
3
Galéria

Nová kruhová križovatka na uliciach Kráľovská a SNP v Šali bude spustená do prevádzky 1. septembra. Informoval o tom mestský úrad.

Po polroku hotovo

Práce na výstavbe nového kruhového objazdu sa začali v marci tohto roka. Ich súčasťou bola aj prekládka vodovodnej prípojky a osadenie nových stĺpov verejného osvetlenia. Pribudne aj vodorovné a zvislé dopravné značenie.

„Nová kruhová križovatka je riešením pre úsek, ktorý bol často označovaný za jeden z najhorších a najnebezpečnejších v našom regióne,“ pripomenula radnica.

Mesto Šaľa zároveň upozornilo, že po odovzdaní križovatky do užívania sa skončí platnosť vyznačených obchádzkových trás, ktoré viedli cez vedľajšie ulice.

„Ich obyvateľom ďakujeme za trpezlivosť. Verím, že nová kruhová križovatka nebude brzdiť premávku, ale prispeje k tomu, aby bola doprava bezpečnejšia,“ dodal primátor Šale Jozef Belický.

Ľudia sa tešia

„Prvý september prinesie našim milým obyvateľom niečo, čo si mnohí mysleli, že sa nikdy nestane. Áno, ľudkovia, otvára sa nový kruháč pri novom nákupnom centre,“ hlási stránka Dobré ráno Šaľa.

V komentároch v skupine Mesto Šaľa však viacerí obyvatelia upozorňujú na nelichotivý stav ciest v okolí vybudovanej križovatky a varujú pred zápchami v meste, ktoré podľa nich kruháč prinesie.

Prečítajte si tiež:

Nová kruhová križovatka na uliciach Kráľovská a SNP v Šali
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM