Správy

Šaľa rozbehla zbierku pre Ukrajincov: TIETO veci môžete priniesť na zberné miesto

Aj Šaľa sa zapája do vlny pomoci pre Ukrajincov. Zorganizovala zbierku pre svoje partnerské mesto aj prichádzajúcich utečencov.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa rozbehla zbierku pre Ukrajincov: TIETO veci môžete priniesť na zberné miesto
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Aj vedenie mesta Šaľa sa v posledných dňoch aktívne zaujíma o tému pomoci pre Ukrajinu, ktorá sa zmieta vo vojenskom konflikte.

V pondelok sa Šali ozvalo partnerské mesto Mohylov – Podoľskiy so žiadosťou o pomoc.

Zorganizovali zbierku

„Do nášho mesta však postupne prichádzajú ľudia utekajúci pred vojnou a hľadajú mier v Šali. Mesto preto organizuje zbierku v priestoroch Kultúrneho domu vo Veči jednak pre utečencov v partnerskom meste a tiež pre ľudí prichádzajúcich do nášho mesta," informuje mesto Šaľa.

Veci určené na pomoc môžu Šaľania prinášať denne v čase od 13.00 do 17.00 hodiny.

„Prikrývky, vankúše, paplóny, obliečky, spacáky, matrace, teplé oblečenie, detské oblečenie, bielizeň, ponožky, uteráky, hygienické potreby, akékoľvek trvanlivé potraviny, termoprádlo pre dospelých – toto všetko potrebujú naši priatelia za hranicami Ukrajiny, konkrétne do partnerského mesta. Mnohí totiž hľadajú únik pred vojnou zatiaľ u nich. Mohylov-Podoľskiy zatiaľ priame útoky nehlási," opisuje radnica.

Prečítajte si tiež

Pomoc doručia

Keď sa vyzbierajú potrebné veci, mesto zabezpečí ich doručenie priamo do partnerského mesta. Ako prezradil magistrát, snažia sa o adresnosť a konkrétnu formu pomoci.

„Drogériu, trvanlivé potraviny a oblečenie pre deti a najmä dospelé ženy budú potrebovať ľudia, ktorí hľadajú mier v Šali. Oblečenie môže byť od bielizne cez ponožky až po teplé oblečenie. Prosíme, aby oblečenie bolo v dôstojnom stave. Od utorka bude fungovať aj transparentný účet mesta, ktorého číslo zverejníme akonáhle bude funkčné," prezradilo mesto Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Šaľa rozbehla zbierku pre Ukrajincov
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM