Správy

Šaľa chce poznať váš NÁZOR: Zapojte sa do plánovania budúcnosti mesta!

Chceli by ste sa podieľať na plánovaní budúcnosti mesta Šaľa? Radnica zverejnila zaujímavý dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa chce poznať váš NÁZOR: Zapojte sa do plánovania budúcnosti mesta!
Zdroj: Mesto Šaľa

Šaľa spustila prípravu nového strategického dokumentu „Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja na roky 2023 – 2030“ (ďalej len „PHSR“). Ten má určiť smerovanie budúcnosti mesta v kľúčových oblastiach života obyvateľov. Súčasťou príprav je aj dotazníkový prieskum verejnej mienky o tom, ako si obyvatelia predstavujú rozvoj mesta v najbližších rokoch.

Dôležitý dokument

„PHSR je strednodobý rozvojový dokument, ktorý je vypracovaný v súlade s cieľmi a prioritami ustanovenými v národnej stratégii a zohľadňuje ciele a priority ustanovené v programe rozvoja vyššieho územného celku, na území ktorého sa mesto nachádza, a je vypracovaný podľa záväznej časti územnoplánovacej dokumentácie obce," informuje mesto Šaľa. Ako dodala radnica, existencia dokumentu je jednou z podmienok pre samosprávy na čerpanie eurofondov.

Prečítajte si tiež

ONLINE dotazník

„Keďže súčasťou kvalitnej prípravy podkladov pre uvedený dokument je aj zodpovedné poznanie východiskového stavu a kľúčových potrieb obyvateľov, podnikateľov, záujmových skupín a ďalších subjektov, dovoľujeme si Vás touto cestou požiadať o spoluprácu pri tvorbe dokumentu. Prostredníctvom krátkeho dotazníka môžete vyjadriť svoje názory a predstavy o budúcnosti nášho mesta počas nasledujúcich 7 rokov, navrhnúť konkrétne aktivity ako aj víziu, aké by malo byť naše mesto v roku 2030," vyzvalo vedenie mesta.

Dotazník môžu záujemcovia stiahnuť v podobe formuláru na webe mesta, nájdu ho aj v tlačenej forme v klientskom centre a môžu ho aj vyplniť online po kliknutí na TENTO odkaz.
Prieskum prebieha od 4. júla do 22. júla 2022.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM