Správy

Prvý zber kuchynského odpadu odhalil niekoľko problémov: TOTO určite nerobte!

Zdá sa, že niektorí Šaľania sú nepoučiteľní. Svedčia o tom aj prípady, ktoré objavili počas prvého zberu kuchynského odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zber kuchynského odpadu odhalil niekoľko problémov: TOTO určite nerobte!
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V stredu 3. februára prebehol prvý zber kuchynského odpadu. Mesto Šaľa sa podelilo o poznatky a výsledky pilotného zberu.

„Obyvatelia, ktorí využili možnosť zbierať kuchynský odpad, až na veľmi malé výnimky, správne pochopili, čo patrí do hnedých zberných nádob. Vo väčšine z nich bol odpad, ktorý tam patrí. V stredu sa takto vyzbieralo 0,74 ton kuchynského odpadu. Presné čísla budeme postupne zverejňovať počas celého trvania pilotnej fázy," informuje mesto Šaľa.

Nakoľko sa zber len rozbieha, nebola zatiaľ využitá celá kapacita zberných nádob. Radnica verí, že sa do zberu postupne zapojí čo najviac obyvateľov sídliska.

„V niektorých nádobách sme našli napr. plastové fľaše, tetrapackové obaly, plastové vrecká a pod. Touto cestou by sme chceli znova upriamiť pozornosť dotknutých obyvateľov na doručené letáčiky, kde sú popísané zbierané odpady a aj tie, ktoré do hnedých zberných nádob nepatria. Tieto informácie sú aj na vrchnáku každej zbernej nádoby," dodala radnica s tým, že z pohľadu ďalšieho spracovania tohto odpadu je potrebná čo najväčšia čistota bez prímesí iných odpadov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií zo Šale a okolia

Zber kuchynského odpadu v Šali
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM