Správy

Prvý deň testovania: V Šali sa na odber čaká minimálne dve hodiny, FOTO

Plošné testovanie sa rozbehlo aj v meste Šaľa. Radnica informovala o situácii.

Ilustračný obrázok k článku Prvý deň testovania: V Šali sa na odber čaká minimálne dve hodiny, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V sobotu od siedmej hodiny rannej sa začalo celoplošné testovanie na Covid-19.

„Už od 6.00 hod. sa však začali na odberových miestach robiť veľké rady ľudí. V skorých ranných hodinách bola okamžite plná celá Vlčanská ulica autami ľudí, ktorí sa rozhodli otestovať z auta. Pri každom jednom odbernom mieste je približne medzi 100 až 200 ľudí, takže si tu počkáte v rade minimálne 2 hodiny," informuje mesto Šaľa.

Na odberných miestach sú zdravotníci, dobrovoľníci, administratívni pracovníci a vojaci s policajtmi.

„Tento tím pomáha občanom, aby vedeli, čo majú robiť a kde majú stáť. Na testovaní z auta, korigujú vojaci a policajti dopravu. Vstup na DRIVE-IN, testovanie z auta, je od Vlčanskej ulici," dodáva radnica.

Na Mestskom úrade v Šali je počas celého testovania k dispozícii Krízový štáb mesta Šaľa. „Viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi je súčasťou Krízového štábu mesta Šaľa spolu s prednostkou Mestského úradu Janou Nitrayovou, ktorí zabezpečujú všetky ďalšie potrebné záležitosti. Viceprimátor Šale roznáša aj čaje všetkým pracovníkom, ktorí sú v exteriéri," píše vedenie mesta na svojom webe.

Ako dodala radnica: „Prosíme obyvateľov, aby boli súčinní a trpezliví počas čakania v rade. Zároveň ich prosíme, aby sa naďalej chránili rúškom a odstupmi, a to aj v prípade, že Vám vyjde negatívny výsledok. Zároveň sme veľmi radi, že obyvatelia, ktorí sa rozhodli otestovať z auta, sú taktiež veľmi ústretový voči ostatným vodičom, čiže neblokujú celý kruhový objazd smerom na Vlčany, ale nechávajú medzi sebou priestory, aby cez kruhový objazd vedeli prejsť autá."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Plošné testovanie v Šali
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM