Správy

Predstaničný priestor sa zmení na nepoznanie: Mesto odovzdalo stavenisko

Projekt za niekoľko miliónov eur sa prehupne do ďalšej fázy. Práce na predstaničnom priestore sa majú začať už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Predstaničný priestor sa zmení na nepoznanie: Mesto odovzdalo stavenisko
8
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Predstaničný priestor v meste sa onedlho začne meniť na nepoznanie. Zástupcovia spoločnosti, ktorá bude realizovať projekt, prišli 5. decembra na rokovanie s vedením mesta. Stavenisko už bolo odovzdané spoločnosti, ktorá vzišla z verejnej súťaže.

Podľa vedenia mesta by sa mali práce začať už čochvíľa. Pripraviť sa však budeme musieť na obmedzenia. Zhotoviteľ by mal dielo dokončiť za 15 mesiacov.

Viac ako 5 miliónov eur

„Zhotoviteľom diela bude MBM Group, a. s., hodnota zákazky je 5, 26 milióna eur. Mesto získalo na projekt viac ako päť miliónov eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Po rekonštrukcii sa kompletne zmení celý priestor – kde je v súčasnosti autobusová stanica, vznikne viac ako 250 parkovacích miest. Plocha, na ktorej v súčasnosti autá parkujú, sa prebuduje na autobusovú stanicu,“ informuje mesto Šaľa.

Prečítajte si tiež

Čo ešte pribudne?

Cestujúci by už pri prechode z autobusovej na vlakovú stanicu nemuseli prechádzať cez frekventovanú ces­tu.

„Vybuduje sa 8 autobusových nástupíšť, vzniknú vyhradené miesta pre taxíky a k dispozícii budú aj cyklostojany pre 45 bicyklov či 8 boxov na bicykle. Súčasťou projektu je aj vybudovanie sociálneho zázemia, vrátanie detského ihriska či toaliet,“ prezradil magistrát.

„Odovzdali sme stavenisko. Toto je základný predpoklad, aby sa stavba mohla začať. Už najbližší pondelok bude malý kontrolný deň, teraz sa začínajú administratívne úkony, oznámenia všetkým inštitúciám, že dielo sa začína realizovať a verím, že od budúceho týždňa začne stavebný pohyb,“ povedal pre mestský web primátor Jozef Belický.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nové VIZUALIZÁCIE rekonštrukcie predstaničného priestoru
8
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM