Správy

Predstaničný priestor prejde obrovskou zmenou: Pozrite si najnovšie VIZUALIZÁCIE

Predstaničný priestor v Šali čaká rozsiahla rekonštrukcia. Vedenie mesta zverejnilo najnovšiu podobu vizualizácií projektu.

Zdroj: Dnes24.sk

Predstaničný priestor v Šali prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Mesto Šaľa na ňu získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 5,5 milióna eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

„Je to obrovský úspech. Na projekte pracovalo množstvo ľudí, snaha sa vyplatila a teraz sa sen stáva skutočnosťou. Je to pre nás neopísateľná radosť, vďaka tejto podpore sa veľa toho zmení v tej časti mesta. Projekt rieši priestor o rozlohe 2,3 hektára. Autobusová a vlaková stanica bude nie len moderná, ale aj bezpečne prepojená, vznikne tu aj takmer 300 parkovacích miest,“ povedal pre m mestský web primátor Jozef Belický.

Mesto dostalo rozhodnutie o pridelení nenávratného finančného príspevku v pondelok 6. decembra.

Prečítajte si tiež

„Nasledovať bude množstvo administratívnych úkonov, ktoré budú predchádzať samotnej realizácii,“ skonštatoval Belický.

Mesto aktualizovalo podobu vizualizácií. „Tie, ktoré sme používali doteraz, boli viac ako 3-ročné ešte z počiatočných fáz projektu. Teraz, keď sme získali nenávratný finančný príspevok vo výške 5,5 milióna eur, tak sa vizualizácia trochu aktualizovala, upravila. Zmena je napríklad pri stĺpoch na autobusovej stanici, pôvodne mali byť betónové stĺpy, budú tam oceľové," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Nové VIZUALIZÁCIE rekonštrukcie predstaničného priestoru
8
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM