Veronika Zeiselová Krimi

Požiar v Dusle Šaľa: Za ničivý oheň môže podľa hasičov nedbalosť!

V pondelok popoludní mali hasiči plné ruky práce. Hasili požiar v odkalisku spoločnosti Duslo. Pozrite si fotky priamo zo zásahu. Hasiči už prezradili, aké sú škody a príčina požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Dusle Šaľa: Za ničivý oheň môže podľa hasičov nedbalosť!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Už sme vás informovali, že v pondelok večer začalo horieť odkalisko, ktoré patrí spoločnosti Duslo Šaľa. Inak nazývané aj „Duslácke jamy“. „Na likvidáciu požiaru boli vyslaní 5 hasiči zo Šale s dvomi vozidlami. Zároveň boli o pomoc požiadaní aj hasiči zo Závodného hasičského útvaru Duslo, ktorí na likvidáciu požiaru vyslali taktiež dve vozidlá so 4 hasičmi,“ informoval krajský hovorca hasičského a záchranného zboru Viliam Pánsky. Prítomní boli aj dobrovoľní hasiči.

Zasahovali v dýchacích prístrojoch

„Prieskumom bolo zistené, že horí trstina a suchý porast na ploche cca 300 × 400 m. Na likvidáciu požiaru bolo nasadených 5 prúdov, ďalej boli použité jednoduché hasiace prostriedky na likvidáciu menších ohnísk. Z dôvodu silného zadymenia museli hasiči vykonávať práce v dýchacích prístrojoch,“ uviedol ďalej Pánsky. Požiar bol mimo obce a mimo orných polí.

Použili 30 tisíc litrov vody

Celkovo sa na likvidáciu požiaru použilo 30 000 litrov vody. „Požiar bol uhasený po cca 3 hodinách. K zraneniu ani usmrteniu osôb nedošlo, škoda je predbežne vyčíslená na 300 eur, uchránené hodnoty na 1 000 eur. Ako príčina vzniku požiaru bola stanovená nedbalosť a neopatrnosť dospelých,“ dodal krajský hovorca hasičského a záchranného zboru Pánsky.

Škody sú teda minimálne, narozdiel od požiara vo firme Jasplastik-SK, o ktorom sme vás informovali v článku Obrovské škody po požiari: V Galante horela výrobná hala!

Foto: PressDesign

Požiar odkaliska spoločnosti Duslo
23
Galéria
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM