Správy

Policajti sa vybrali do ulíc: V Šali sa zamerali na seniorov

Nedávno ste mohli v uliciach Šale vidieť viacero mužov a žien v uniformách. Polícia sa totiž zamerala na seniorov v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa vybrali do ulíc: V Šali sa zamerali na seniorov
Zdroj: Mesto Šaľa

„Situáciu spojenú so vzniknutou pandémiou COVID – 19 aj naďalej zneužívajú podvodníci pre svoje obohatenie. Urobia všetko preto, aby získali dôveru seniorov a následne aj finančnú hotovosť," informuje polícia na sociálnej sieti.

Muži zákona sa preto vybrali do Šale a okolia. Ich kroky smerovali pred nákupné centrá, na pešiu zónu, pred zdravotnícke zariadenia, do lekární, aj na Mestský úrad Šaľa.

Opakovane sa rozhodli upozorniť na nebezpečenstvo, ktoré hrozí seniorom. Upozornili ich na ostražitosť pri telefonickom, alebo osobnom kontakte s neznámymi osobami.

Obyvateľov mesta vystríhali pred rizikami spojenými s pandémiou, ktoré sa často snažia využiť podvodníci.

„Občanov sme upozorňovali na to, aby neverili tomu, ak sa niekto v telefóne predstavuje ako pracovník krízového covidového centra, alebo lekár, alebo vás žiada o zaslanie hotovosti za očkovaciu vakcínu pre vášho príbuzného, ktorý ochorel na koronavírus. Taktiež sme opakovane pripomínali – POZOR NA FALOŠNÝCH SČÍTACÍCH ASISTENTOV. V žiadnom prípade nevpúšťajte do svojich obydlí neznáme osoby, ktoré ponúkajú pomoc pri sčítaní obyvateľstva. Majte na pamäti, že ak sa nedokážete sčítať pomocou svojich rodinných príslušníkov, či dobrých známych, musíte o sčítanie VY požiadať," dodáva Polícia SR – Nitriansky kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM