Správy

Od SNP ubehlo 76 rokov: V Šali si uctili pamiatku hrdinov, FOTO

Samosprávy si pripomenuli významné výročie. Na Slovenské národné povstanie nezabudli ani v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Od SNP ubehlo 76 rokov: V Šali si uctili pamiatku hrdinov, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Štvrtok 27. augusta patril v Šali spomienke na 76. výročie Slovenského národného povstania. K pamätníku na Dolnej ulici položili vence.

„Musíme sa neustále snažiť o to, aby sa na túto spomienku nezabudlo a musíme ukazovať to, že i dnes môže tá doba prerásť do takéhoto nešťastia, ak nebudeme strážiť základné hodnoty, ktoré boli predmetom tejto vojny, ako sloboda jednotlivca a princípy, ktoré chránia naše právo na dôstojný, slušný život,“ povedal vo svojom príhovore primátor Šale Jozef Belický.

Podujatia sa zúčastnili aj členovia Klubu vojenskej histórie Nitra. Akciu moderátorsky sprevádzala Angela Čizmadiová zo Zboru pre občianske záležitosti mesta Šaľa. Nechýbal ani spevokol senioriek z Denného centra č. 2 na Kráľovskej ulici.

„Počas slávnostných príhovorov odzneli v podaní recitátorky Hany Čižmárikovej aj dve básne od Večana Jozefa Reháka “Vojna“ a “Chráňme si mier,“ ktoré pochádzajú z jeho básnickej zbierky “Myšlienky.“ Uctiť si pamiatku účastníkov a obete SNP prišiel aj viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi, prednosta Okresného úradu v Šali Dionýz Solár, poslanci MsZ v Šali a široká verejnosť,“ informuje mesto Šaľa na svojom webe.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

76. výročie SNP v Šali
14
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM