Správy

Nové rebríčky slovenských škôl: Ktoré šalianske dopadli najlepšie?

Základné a stredné školy prešli novým hodnotením, ktorého výsledky sú už známe. Ako sa v rámci celého Slovenska darilo školám zo Šale?

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky slovenských škôl: Ktoré šalianske dopadli najlepšie?
Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk letnú aktualizáciu rebríčkov základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) na Slovensku.

„Okrem aktualizácie údajov sme rozšírili okruh zverejňovaných údajov, vďaka čomu sme mohli aj mierne vylepšiť hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách,“ uvádza Ineko, ktorý použil pri zostavovaní údaje z posledných štyroch rokov, pričom tie novšie majú aj vyššiu váhu.

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie vo svojich kategóriách umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave a košické Gymnázium na Poštovej 9.Prečítajte si podrobnosti.

V rámci Nitrianskeho kraja sa najviac darilo Základnej škole Pri Podlužianke 6 z Levíc, Spojenej škole SPŠP.HA.ŠG z Nitry a Gymnáziu A. Vrábla z Levíc. Rebríčky TOP 5 škôl z nášho kraja si môžete pozrieť :TU

My sme však teraz zaostrili na šalianske školy. Ktorí zástupcovia z nášho mesta sa umiestnili v rebríčkoch Ineka najvyššie?

Najlepšie umiestnené šalianske školy

Najvyššie zo šalianskych základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka ZŠ s MŠ, Horná 22, ktorej patrí 58. miesto v celoslovenskom merítku a piate miesto v rámci Nitrianskeho kraja. Za ňou sa umiestnila na 166. mieste v rámci slovenských základných škôl ZŠ Ľ. Štúra, Pionierska 4, ktorá figuruje aj na 19. priečke Nitrianskeho kraja. 177. miesto na Slovensku patrí ZŠ Hollého 48, ktorá je v rámci nášho kraja na 22. mieste.

Prejdime na stredné odborné školy a šalianskych zástupcov, ktorí sa v rebríčku umiestnili najlepšie. V celoslovenskom merítku sa najviac darilo SŠ-Strednej priem.škole, Nivy 2, ktorá získala 86. miesto a 13. miesto v rámci kraja. 170. priečku v rámci Slovenska obsadila Stredná odborná škola, Štúrova 74, v Nitrianskom kraji skončila na 30. mieste. Tretie miesto nezískala žiadna šalianska stredná odborná škola.

V Šali máme len jedno gymnázium – Gymnázium J. Fándlyho, Školská 3. To si v celoslovenskom rebríčku gymnázií uchmatlo 45. miesto. V rámci Nitrianskeho kraja sa umiestnilo na 4. priečke. Môže vás zaujímať: INEKO zverejnil rebríčky TOP škôl: Ktoré v kraji získali najlepšie hodnotenie? zverejnil rebríčky TOP škôl: Ktoré v kraji získali najlepšie hodnotenie? Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM