Správy

Močenok získal dotáciu: V obci vyrastie unikátne ihrisko

Obec Močenok sa zaradil po bok obcí, ktoré získali finančné prostriedky na vybudovanie zaujímavého ihriska. Ako bude vyzerať?

Ilustračný obrázok k článku Močenok získal dotáciu: V obci vyrastie unikátne ihrisko
4
Galéria
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR

V Močenku by malo vyrásť moderné ihrisko RODINKA. Ako informovala obec, Močenku sa podarilo získať potrebné financie.

„Pred časom obec Močenok zareagovala na výzvu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, cez ktorú bolo možné získať dotáciu 50-tisíc eur na výstavbu ekologického inkluzívneho detského ihriska. V týchto dňoch ministerstvo zverejnilo zoznam podporených žiadostí a projektov, medzi ktorými sa nachádza aj projekt detského ihriska v obci Močenok,“ informuje vedenie obce.

Prečo RODINKA?

Pri realizácii projektu platí podmienka finančnej spoluúčasti z vlastných zdrojov alebo z iných zdrojov najmenej vo výške 10 percent.

Prečo sa projekt volá RODINKA? „RODINKA je skratka od RODinný INKluzívny Areál. „RODINKA“ predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 0 do 9 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny,“ prezradila obec Močenok.

Prečítajte si tiež

Kedy a kde?

Hlavným materiálom hracích prvkov je agátové drevo. Hlavný projekt tvorí 11 prvkov.

„V každom projekte musia byť 3 inkluzívne prvky, ostatné prvky sú voliteľné a môžu sa opakovať. Deti, rodičia, starý rodičia sa môžu tešiť na pieskovisko čln, kolotoč, hojdačka hniezdo, altánok, veľká loď Nina, menšia loď Pinta, reťazové hojdačky, fitdráha, infotabuľa, lavička a smetný kôš,“ dodáva obec.

S výstavbou detského ihriska sa začne po podpise zmluvy medzi ministerstvom a obcou. Umiestnené bude v priestore medzi hrádzou a cestou – v zelenom páse, na ulici M. R. Štefánika. Na mieste nahradí pôvodné hracie prvky detského ihriska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Ihrisko „RODINKA“
4
Galéria
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM