Správy

Ministerstvo chce ZRUŠIŤ pohotovosť v Šali: Mesto bude BOJOVAŤ za jej zachovanie!

Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo chce ZRUŠIŤ pohotovosť v Šali: Mesto bude BOJOVAŤ za jej zachovanie!
Zdroj: Mesto Šaľa

Ako upozornil primátor Jozef Belický, návrh na zrušenie pohotovosti v Šali pochádza z Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré plánuje ukončiť jej činnosť v priebehu roka 2024.

Dospeli k dohode

„Organizátorom, čiže tým, kto zabezpečuje a financuje pohotovosť v Šali, je Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Krajský lekár sa približne pred dvoma mesiacmi stretol v Šali s lekármi a rokoval s nimi o možnostiach fungovania pohotovosti pre deti a dorast a tiež pre dospelých. Vtedy dospeli k dohode, že pohotovosť udržia pri živote a lekári sa na deľbe služieb spravodlivo dohodnú,“ pripomenul primátor.

Nebudú nečinne čakať

Belický sa už stretol aj s predsedom NSK Branislavom Becíkom.

„Predseda kraja zatiaľ nemal informácie z oficiálneho zdroja. Každopádne mi prisľúbil, že sa zasadí o to, aby práve v našom okrese zostala pohotovosť zachovaná. My nebudeme odovzdane čakať na svoj osud a v najbližších dňoch plánujeme spustiť petíciu, v ktorej budeme požadovať zachovanie ambulantnej pohotovostnej služby v meste Šaľa,“ dodal Belický.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM