Krimi

Mestská polícia v Šali je tu už 25 rokov: Pripravila Deň otvorených dverí

Ochrancovia poriadku v meste majú dôvod na radosť. Pripomenú si štvrťstoročie založenia svojej inštitúcie.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Šali je tu už 25 rokov: Pripravila Deň otvorených dverí
Zdroj: Dnes24.sk

Príslušníci Mestskej polície v Šali pripravili pre verejnosť Deň otvorených dverí. Uskutoční sa v piatok 30. septembra 2016 od 9.00 hod. – 18.00 hod. Akciou pre verejnosť oslávia 25.výročie založenia Mestskej polície v Šali. Navštíviť ich môžete v priestoroch Mestskej polície na Hollého ulici, ktoré Vám budú k dispozícii počas uvedených návštevných hodín.

Počas tohto dňa môžete navštíviť mestských policajtov a povypytovať sa na čokoľvek, čo súvisí s ich prácou. Ako sa pre náš portál vyjadril zástupca náčelníka MsP Miroslav Martinček: „Pre väčšie skupiny ako napr. školské kolektívy je pripravený náš príslušník – sprievodca. Záujemcovia uvidia priestory príslušníkov polície, kde sa bežne každý nedostane – kancelárie, vypočúvacie miestnosti, miesta, kde sa zapisujú výpovede a pod.

Počas dňa uvidíte i vybavenie mestskej polície ako napr.: taktické vesty, tonfy – podobne ako „obušky“ používané na obranu, testery na alkohol, či vysielacie zariadenia.

Bonusom je prehliadka služobných vozidiel šalianskej mestskej polície – elektromobilov. "Elektromobily používame ako prví na Slovensku, jazdíme výlučne nimi,“ informuje Miroslav Martinček.

K nahliadnutiu bude i stála služba – operačné stredisko, tzv. prvého kontaktu s verejnosťou, ako i chránená dielňa s kamerovým systémom na monitorovanie bezpečnosti v meste. Počas slávnostného dňa nebude chýbať výstava fotografií z činnosti mestskej polície od jej začiatkov až po súčasnosť.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM