Správy

Mesto sprísňuje epidemiologické opatrenia: Obmedzenia sa dotknú aj sobášov

Mesto Šaľa zavádza prísnejšie opatrenia. Dotknú sa prevádzky úradu aj občianskych sobášov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sprísňuje epidemiologické opatrenia: Obmedzenia sa dotknú aj sobášov
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa sprísnilo opatrenia na mestskom úrade. „Po zvážení priestorových možností môže byť v tom istom okamihu v klientskom centre maximálne 6 návštevníkov, ktorí si prídu vybaviť svoje úradné záležitosti," informuje radnica. Aj naďalej je v platnosti povinnosť návštevníka vydezinfikovať si pri vstupe ruky a chrániť horné dýchacie cesty rúškom.

Elektronická komunikácia

„Žiadame občanov, aby mestský úrad navštívili len v nevyhnutných prípadoch a aby, ak je to možné, uhrádzali akékoľvek poplatky bankovým prevodom," vyzvalo mesto Šaľa.

Zamestnanci mestského úradu sú k dispozícii prostredníctvom emailu alebo telefonicky. Všetky kontakty nájdete na webe mesta.

„V prípade, že sa nevyhnutne potrebujete stretnúť s niektorým zamestnancom mestského úradu, je potrebné si prostredníctvom emailu alebo telefonátu dohodnúť termín," dodáva radnica.

Dobrou správou je, že mediátorku a Centrum právnej pomoci budete môcť navštíviť aj naďalej. Aj tu však budú platiť prísne pravidlá.

Menej ľudí na sobášoch

Zmena nastane aj v prípade občianskych sobášov. „Občianske sobáše budú naďalej prebiehať, avšak taktiež za prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení. Mesto po zvážení priestorových možností obradnej siene Mestského úradu v Šali rozhodlo, že na obrade bude môcť byť prítomných maximálne 11 ľudí vrátane nevesty, ženícha, dvoch svedkov, sobášiaceho, matrikárky a hudobníka. Ďalších maximálne 5 ľudí, bude môcť čakať vo vstupnej chodbe pred obradnou miestnosťou," informuje mesto Šaľa na svojom webe.

Počas obradu je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, pred vstupom použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice.

„Podanie rúk v obradnej miestnosti je možné len v rukaviciach. Obradov sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia,„ informuje vedenie mesta a dodáva: „Pevne veríme, že spoločnými silami sa nám v našom meste a okrese podarí zamedziť šíreniu koronavírusu. Opatreniami ochránime nielen seba, ale aj našich blízkych.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM