Správy

Koronavírus: Mesto zabezpečilo ďalšie bezkontaktné teplomery

Medzi základné opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu patrí aj pravidelné meranie teploty.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Mesto zabezpečilo ďalšie bezkontaktné teplomery
Zdroj: Mesto Šaľa

Svoje o tom vedia aj v Šali, kde vám mohli teplotu zmerať napríklad pri návšteve mestského úradu. Ako informovalo mesto, teplotu pravidelne merajú aj v Domove dôchodcov v Šali.

„V týchto dňoch mesto zabezpečilo ďalšie nové teplomery. Jeden ostal na mestskom úrade, keďže okrem návštevníkov úradu sa teplota každý deň meria i samotným zamestnancom. Ďalší teplomer poputoval do Domova dôchodcov v Šali, kde sa teplota taktiež pravidelne meria zamestnancom domova aj klientom,“ informuje radnica.

Teplomer dostali aj mestskí policajti, pričom ide o infračervené bezkontaktné teplomery.

Seniori z Domova dôchodcov boli oboznámení s celou situáciou. Nosia rúška a stravujú sa na izbách.

"Pri dodržiavaní opatrenia dvojmetrovej vzdialenosti stolov, pri ktorom môže sedieť iba jeden klient, nie je možné takýmto spôsobom poskytnúť stravu 80 klientom. Tak sme zaviedli stravovanie na izbách,“ povedala pre mestský web riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová.

„Počas trvania opatrení nový klient do Domova dôchodcov nebol prijatý a klient, ktorý sa vráti po hospitalizácii z nemocnice je umiestnený do dvojtýždňovej karantény. Naši seniori sú najzraniteľnejšou skupinou občanov a preto naďalej robíme všetko preto, aby sme ich čo najviac chránili,“ informovalo mesto prostredníctvom svojho webu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM