Veronika Zeiselová Rôzne

Jar je tu, soľ a kamienky na cestách tiež! VIEME, kedy sa dočkáte ich očistenia po zime

Dnes tu máme prvý jarný deň, no na niektorých cestách a chodníkoch v Sali to tak nevyzerá. Pýtali sme sa preto kompetentných, kedy budú cesty čistiť.

Ilustračný obrázok k článku Jar je tu, soľ a kamienky na cestách tiež! VIEME, kedy sa dočkáte ich očistenia po zime
Zdroj: TASR

Prvé náznaky blížiacej sa jari si užívame pohľadom, aj aktívne už niekoľko dní FOTO: Slnečná nádielka počas nedele, takto ju trávili Šaľania. Zima síce dnešným dňom skončila, no Šaľanov stále trápia zvyšky po zimnej údržbe ciest a chodníkov.

Mesto už upratuje

„Do 15. marca 2015 má Mesto Šaľa tzv. zimnú pohotovosť, po uvedenom termíne sa oficiálne začína čistiť zimný posyp. Vzhľadom na priaznivé počasie sme začali s aktivačnými pracovníkmi čistiť Centrálnu mestskú zónu a pešiu zónu ešte pred vyššie uvedeným termínom, nakoľko sa nachádza na chodníkoch hrubá vrstva zimného posypu. Čistiace autá začali pracovať od pondelka, t.j. od 16.03.2015,“ informovala Helena Kysučanová zo šalianskej radnice.

Hlavné ťahy tiež, ale neskôr

Na cestách patriacich pod Slovenskú správu ciest, ktoré sú zašpinené od posypovej soli a kamienkov, si budú musieť vodiči počkať na vyčistenie. „Dočisťovanie ciest začne po úplnom skončení zimného obdobia, keď už dlhodobá predpoveď počasia bude priaznivá. Predpoklad je mesiac apríl,“ uviedla pre náš portál hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM