Peter Štrbo Futbal

III.liga: Bude Duslo pokračovať v jesennom ťažení?

Po dlhej zimnej prestávke sa opäť rozbiehajú majstrovské futbalové súťaže. Treťoligová Šaľa má za sebou vydarené prípravné obdobie, káder sa pred náročnou odvetou podľa všetkého posilnil a už v sobotu Duslo hostí Nové Zámky a bude chcieť potvrdiť po

FK Slovan Duslo Šaľa sa v prípravnom období snažil v maximálnej možnej miere využiť domáce prostredie, klubu vynikajúco poslúžil nový umelý trávnik, kde sa v zimných mesiacoch odohralo nespočetné množstvo zápasov. Zloženie mužstva sa oproti jesennej časti značne obmenilo, klub sa rozlúčil s jesennou brankárskou jednotkou Hužovičom a nahradil ho osvedčeným Kolmokovom, ktorý opäť prišiel na hosťovanie z Dubnice. Svoju kariéru musel ukončiť pre zdravotné problémy Obert a v jarnej odvete sa nepočíta už ani s legionárom Numéricom. Mladí hráči Táčovský a Slabécius budú naberať ďalšie seniorské skúsenosti vo Vrbovom, resp. Tvrdošovciach.

O oslabení však hovoriť nemôžeme, Duslo totiž posilnil odchovanec Michal Jakubjak, ktorý urobil v príprave dobrý dojem a v ofenzíve s ním treba rátať (hráč FC Nitra hral na jeseň za FC Neded). Stred poľa vystužil Márius Charizopulos, zaujímavý hráč, ktorý bol na jeseň lídrom Vrábeľ a po krátkej epizóde v Seredi sa do šalianskeho kádra vracia aj obranca Roman Mihálik. Zo senickej mládežníckej akadémie sa do Šale po niekoľkých rokoch vrátili talentované dvojičky – brankár Dávid Bartalos a ofenzívny stredopoliar Adrián Bartalos, ktorí sú veľkým prísľubom do budúcnosti. „Zmeny v kádri, ku ktorým došlo počas zimnej prestávky, hodnotím pozitívne a myslím si, že sa naše mužstvo pred náročnou odvetnou časťou posilnilo,“ povedal manažér FK Slovan Duslo Šaľa Ladislav Jaroš a pripomenul, že hlavným cieľom družstva je návrat do druhej najvyššej súťaže. Chemici majú postup vo svojich rukách, po jesennej časti im patrí v treťoligovej tabuľke prvá priečka s dvojbodovým náskokom pred juniormi Slovana Bratislava. V generálke pred prvým majstrovským zápasom Šaľa minulý týždeň suverénne zdolala lídra IV.ligy FC Neded 6:1.

V sobotu však už pôjde o majstrovské body. Duslo privíta v regionálnom derby Nové Zámky, ktoré v jesennej premiére zdolalo 1:0 gólom Čurgaliho v záverečnej desaťminútovke. Do stretnutia určite nezasiahne dlhodobo zranený Štefan Lalák. Uspejú zverenci Dušana Libu v jarnej ouvertúre? Výkop zápasu je o 14:30.

Káder FK Slovan Duslo Šaľa:

Brankári: Dušan Kolmokov, Marián Valenský, Dávid Bartalos Obrancovia: Richard Konopásek, Roman Mihálik, Michal Áč, Milan Mujkoš, Marián Ďatko, Michal Kružlík Stredopoliari: Márius Charizopulos, Oskar Lancz, Štefan Lalák, Róbert Glenda, Marek Tomiš, Adrián Bartalos, Eduard Gajdoš Útočníci: Ondrej Čurgali, Michal Jakubjak, Marek Košút, Csaba Takács

Odišli: Numéric, Táčovský, Slabécius, Hužovič, Obert Prišli: Kolmokov (Dubnica), Jakubjak (Neded), Charizopulos (Vráble), A.Bartalos a D.Bartalos (Senica), Mihálik (Sereď)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM