Peter Štrbo Futbal

Futbalistky postúpili do semifinále

Aj odvetný zápas 2.kola Slovenského pohára žien zvládli lepšie futbalistky Šale, Žilinu zdolali na domácom ihrisku 5:3 a zaslúžene tak postúpili do semifinálového kola.

Šaľa vstúpila do duelu rázne a po dvoch akciách ako cez „kopirák“ viedla v piatej minúte už 2:0. Na konci oboch úspešných akcií bola Poláková. Hra sa postupne vyrovnala a hrozili aj futbalistky Žiliny. V 22. minúte znížili krásnym volejom po zahratí rohového kopu na 1:2. Dvojgólový náskok si Šalianky opäť vytvorili už po prestávke, loptu pretlačila za bránkovú čiaru Dikanová a zdalo sa, že domácim už nebude stáť nič v ceste za pohodlným víťazstvom. Hostky sa však dvoma „zlepenými gólmi“ v rozmedzí 54. a 56. minúty dostali späť do zápasu a za stavu 3:3 bolo opäť všetko otvorené. Pokoj na kopačky domácich priniesla premenená penalta Šarabokovej po faule na Polákovú. Hostky mali v záverečnej dvadsaťminútovke aj trochu smoly, keď dvakrát trafili konštrukciu brány El-Dahaibiovej. Definitívne rozuzlenie prišlo v 77. minúte, Šaraboková sa v šestnástke efektnou „zasekávačkou“ zbavila protihráčky a strelou k žrdi nedala brankárke Žiliny žiadnu šancu.

[size=14]Šaľa – Žilina 5 : 3 (2:1)[/size] góly: 2. a 5. Poláková, 48. Dikanová, 68. (z 11m) a 77. Šaraboková

Šaľa: El Dahaibiová (83.Kubíková), Moskáľová (30.Dikanová), Palicová, Palovčíková (Rasková), Košíková , Korytárová , Rybárová, Vojteková, Šaraboková (86.Pištová), Kolenová, Poláková (Mrvová) ,

prvý zápas 5:2, do semifinále postupuje Šaľa

V nedeľu odohrajú Šalianky opäť na domácej pôde majstrovské stretnutie proti Humennému. Zápas sa začína o 14:30.

Video: zostrih gólov a najdôležitejších akcií + hlasy trénerov po zápase

Futbalistky postúpili do semifinále
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM