Správy

Firma v Šali plánuje rozšíriť kapacity: Postaví NOVÚ výrobnú halu

Výstavba by mala trvať dva roky. V dvoch na seba nadväzujúcich výrobných halách malo pracovať celkovo 72 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Firma v Šali plánuje rozšíriť kapacity: Postaví NOVÚ výrobnú halu
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Spoločnosť KP-TEC Slovakia s.r.o. pripravuje výstavbu novej výrobnej haly v Šali. Pre jej výstavbu sa investor rozhodol z dôvodu rozšírenia firmy a výrobných kapacít hotových výrobkov, ako sú hotové profily pre zatepľovacie systémy fasád.

Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie by v dvoch nových na seba nadväzujúcich výrobných halách malo pracovať celkovo 72 zamestnancov v trojzmennej prevádzke.

Projekt za stovky tisíc eur

Začiatok výstavby odhaduje investor na september tohto roka, výstavba by mala trvať dva roky. Celkové náklady sú predbežne vyčíslené na 650-tisíc eur. Výrobné haly sa budú nachádzať v katastrálnom území Šale na pozemku investora.

Výstavba by sa mala uskutočniť v dvoch etapách.

V prvej etape plánuje investor zrealizovať revitalizáciu existujúcich objektov, oplotenie areálu a vybudovať hlavné prípojky inžinierskych sietí. Následne vybuduje výrobnú halu, ktorá bude fungovať ako samostatný objekt.

Po výstavbe vnútroareálovej komunikácie a spevnených plôch v poslednom štádiu sa zrealizujú sadové úpravy územia. V druhej etape bude nasledovať výstavba druhej výrobnej haly, ktorá bude pripojená na už existujúcu prvú halu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM