Správy

Doležal o obchvate Šale: Verejné obstarávanie by sa malo spustiť v najbližších dňoch

Zdá sa, že stojaté vody okolo šalianskeho obchvatu, sa konečne pohli. Minister dopravy podpísal prísľub finančného krytia.

Ilustračný obrázok k článku Doležal o obchvate Šale: Verejné obstarávanie by sa malo spustiť v najbližších dňoch
Zdroj: Mesto Šaľa

Verejné obstarávanie na obchvat Šale by sa malo spustiť v najbližších dňoch. Oznámil to v stredu počas živého vysielania na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Súťaž by podľa neho mohla odštartovať už v stredu alebo vo štvrtok (7. 4.).

Ako to odôvodnil?

Šéf rezortu dopravy skonštatoval, že už podpísal prísľub finančného krytia, ktoré potrebuje Slovenská správa ciest (SSC) na spustenie súťaže. Po správnosti by však podľa jeho slov mali čakať do polovice apríla, aby získali hodnotenie Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP). Podotkol, že v tejto veci je v kontakte s ÚHP.

Doležal priblížil, že po správnosti by sa mala spraviť aj veľká štúdia, ktorá posúdi varianty obchvatu Šale. Upozornil však, že keď sa už v minulosti rozhodlo, že to bude severný obchvat, nedáva zmysel pripúšťať iný variant. Odôvodnil to tým, že tam je už platné územné aj stavebné rozhodnutie, uskutočnil sa výkup pozemkov a investovalo sa už veľa prostriedkov.

Prečítajte si tiež

Čo na to primátor?

Hodnotenie ÚHP bude podľa neho také, že je chyba vo výpočte štúdie, a preto to nevedia posúdiť. Doležal dodal, že ÚHP má od neho „gentlemanské“ slovo, že štúdia sa aktualizuje a chyby opravia. „Ja už nechcem čakať a aj SSC dostala pokyn, aby spustila verejné obstarávanie, majú finančné krytie, majú štúdiu, majú aj jej aktualizáciu, len je tam nejaká chyba, tak oni si tú chybu opravia,“ poznamenal.

„Samozrejme, že sa tomu tešíme, že sa obchvat pohne, že sa začne obstarávanie. Mohlo sa to významnejšie pohnúť už v minulom roku, ale verím, že nič nie je stratené a pán minister drží slovo a každým dňom zverejnia verejné obstarávanie. Veríme, že je pripravené tak, aby netrvalo osem mesiacov, ale možno čo najkratšie. Dúfame, že v tomto roku bude odovzdané aspoň stavenisko a bude pripravené na to, aby reálne výstavba začala v budúcom roku, tak ako bolo schválené aj v harmonograme prác,“ reagoval primátor Šale Jozef Belický na prísľub ministra dopravy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM