Správy

Balíček plný vitamínov: Žiaci jednej zo škôl budú dostávať ovocie a zeleninu

Jedna zo základných škôl v Šali má dôvod na radosť. Uspela v projekte a môže sa tešiť na poriadnu dávku vitamínov.

Ilustračný obrázok k článku Balíček plný vitamínov: Žiaci jednej zo škôl budú dostávať ovocie a zeleninu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Základná škola Jozefa Cígera Hronského v Šali sa stala jednou z víťazných škôl druhého ročníka celoslovenského projektu. Vďaka výhre získa počas celého budúceho školského roka každý žiak školy raz do týždňa týždenný prísun ovocia alebo zeleniny. „Prvé dorazí do školy 3. septembra 2020,“ informovali nás zo ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali.

„Myslíme si, že čerstvé ovocie či zelenina je dôležitá pre zdravý vývoj deti a mládeže, a preto sme sa zapojili do projektu Čerstvé hlavičky. Máme veľkú radosť, že sme vyhrali,“ hovorí zástupkyňa školy Lucia Vrbišťanová.

Dodáva, že do projektu sa škola zapojila druhýkrát. Vlani uspela v hlasovaní pred Spojenou školou v Šali. „Jablká, banány, hrušky, nektarinky, broskyne, marhule, kaleráby, karotky. To všetko dostávali celý rok naši žiaci. Dovoz ovocia a zeleniny z predajne po celý rok zabezpečovala učiteľka Silvia Bereczová, za čo jej patrí veľká vďaka,“ povedala Vrbišťanová.

Tento rok súťažila ZŠ J. C. Hronského v Šali so Základnou školou s materskou školou vo Vlčanoch. Vyhrala o vyše 600 hlasov.

Do projektu sa prihlásilo 189 základných škôl. Tie bojovali o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2020/2021.

„Jeden takýto balíček obsahuje 200 gramov čerstvého ovocia a zeleniny a na žiakov čaká raz týždenne priamo v ich škole,“ informuje ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM