Správy

Aká je zaočkovanosť v školstve? Okres Šaľa je v TOP 3 na celom Slovensku

Ministerstvo upozorňuje na potrebu očkovania v príprave na nový školský rok. Ako je na tom okres Šaľa?

Ilustračný obrázok k článku Aká je zaočkovanosť v školstve? Okres Šaľa je v TOP 3 na celom Slovensku
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) sa v rámci kampane Za otvorené školy zúčastnil online porád riaditeľov základných škôl Kysuckého Nového Mesta a stredných škôl Žilinského samosprávneho kraja. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

Nasledovať budú porady riaditeľov škôl z Banskobystrického samosprávneho kraja, Trnavského samosprávneho kraja, mestskej časti Košice – Západ či mesta Poltár. Riaditeľom škôl minister priblížil opatrenia týkajúce sa nového školského roka, zodpovedal na ich otázky a zároveň zdôraznil potrebu očkovania na začiatku nového školského roka.

Potreba očkovania

„Pred týždňom sme na ministerstve zriadili call centrum, prostredníctvom ktorého sme oslovovali riaditeľov škôl, zriaďovateľov či primátorov a zdôrazňovali im potrebu očkovania v príprave na nový školský rok. Od viacerých z nich prišla ponuka zúčastniť sa na poradách riaditeľov škôl, ktorú som veľmi rád prijal,“ ozrejmil Gröhling.

Minister školstva s riaditeľmi aj zriaďovateľmi diskutuje o začiatku školského roka a o možnostiach, ako prispieť k bezpečnejším školám. Šéf rezortu zároveň ocenil, že mnohé samosprávy iniciatívne zorganizovali očkovacie dni alebo zriadili očkovacie jednotky, a tak sa snažia ochrániť svojich obyvateľov.

Prečítajte si tiež

Ako je na tom Šaľa?

„Prognózy hovoria, že na jeseň sa novému koronavírusu nevyhneme. Na výber máme buď prekonať ho prirodzenou cestou a riskovať komplikácie či hospitalizáciu, alebo sa zaočkovať a minimalizovať ťažký priebeh ochorenia. Chceme, aby boli školy najbezpečnejšie, a preto zdôrazňujeme potrebu očkovania u zamestnancov škôl,“ upozornil šéf rezortu školstva s tým, že prioritne ochránia seba, svoje okolie a zároveň znížia riziko šírenia ochorenia na školách.

Okresy s najvyššou zaočkovanosťou v školstve sú aktuálne Dunajská Streda (77 percent), Šaľa (73 percent), Bratislava (72 percent), Komárno a Trnava (obe zhodne 70 percent).

Zaočkovanosť mládeže vo veku od 12 do 17 rokov za posledné týždne stúpla o jedno percento na 21 percent, pričom najvyššia je v okresoch Bratislava (47 percent), Senec (42 percent), Pezinok (37 percent), Dunajská Streda (30 percent) a Malacky (29 percent).

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM