Správy

Aj takýto bol rok 2020 v Šali: TOP články, ktoré vás zaujali najviac

Rok 2020 je minulosťou. Niesol sa v znamení koronavírusu, no obyvateľov nášho mesta zaujali aj ďalšie témy.

Ilustračný obrázok k článku Aj takýto bol rok 2020 v Šali: TOP články, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Jednotkou záujmu obyvateľov Šale boli témy týkajúce sa koronavírusu. Medzi načítanejšími článkami roku 2020 tak hrali prvé husle. Týkalo sa to najmä informácií z prvej vlny pandémie a detailov o plošnom testovaní. Už tradične vás zaujali aj krimi správy.

Podobných informácií tak bolo počas celého roka viac ako dosť. Do nášho prehľadu sme preto vybrali iba články, ktoré sa netýkajú koronavírusu a krimi správ.

1. Smútok v Trnovci

Obyvateľov Trnovca nad Váhom počas mája zasiahla smutná správa. Zaskočila ich informácia o náhlom úmrtí miestneho administrátora farnosti. Správu o smrti obľúbeného kňaza vtedy potvrdila aj Trnavská arcidiecéza: „V piatok 15. mája zomrel kňaz Trnavskej arcidiecézy Róbert Ondrík. Zomrel vo veku 47 rokov a v 20. roku kňazstva.“

Čítajte viac

2. Zhotoviteľ obchvatu

Doprava v Šali je témou, ktorá sa týka každého obyvateľa. Medzi tradične najčítanejšie články patria tie o plánovanom obchvate. Niet sa preto čo čudovať, že do nášho prehľadu sa dostal aj februárový materiál o víťazovi súťaže na zhotoviteľa diela. „Úspešný uchádzač na základe výsledkov vyhodnotenia ponúk predložil ponuku s najnižšou cenou v porovnaní s ponukami ostatných uchádzačov a na základe stanoveného kritériá sa umiestnil na prvom mieste v poradí,“ informoval vtedy Úrad pre verejné obstarávanie.

Čítajte viac

3. Vysoká účasť

V roku 2020 sa konali aj voľby do Národnej rady SR. Nemôžeme sa tak čudovať, že v našom prehľade najčítanejších článkov roka 2020 sa umiestnila aj téma týkajúca sa volieb. Konkrétne vás zaujala informácia o obci, ktorá mala v našom okrese najvyššiu volebnú účasť. K urnám tam prišlo až 72,83 % voličov.

Čítajte viac

4. Rozprávkový ples

Ešte pred vypuknutím pandémie to aj v našom meste poriadne žilo. Estrádna sála Domu kultúry v Šali bola aj 17. januára 2020 zaplnená hosťami do posledného miesta. Prilákal ich tradičný reprezentačný ples. Fotografie z obľúbeného podujatia vás zaujali a náš článok ste katapultovali na štvrté miesto najčítanejších správ za rok 2020.

Čítajte viac

5. Protihluková stena

Zoznam správ, ktoré vás v roku 2020 zaujali najviac, uzatvára informácia o začiatku výstavby protihlukovej steny. V areáli zimného štadióna vyrástlo ihrisko Majk, ktoré predstavuje repliku kláštorného komplexu v partnerskom meste Oroszlány. Sťažnosti obyvateľov napokon vyústili do výstavby protihlukovej steny. Samotná výstavba rozprúdila vášne a stala sa diskutovanou témou Šaľanov.

Čítajte viac

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM