Nikoleta Kováčová Krimi

Zhasla aj posledná nádej: Z Hrona vytiahli TELÁ dvoch mladíkov, ktorí zmizli pod hladinou

Tragédiou sa skončilo sobotňajšie kúpanie pri obci Šarovce. Partia sa išla schladiť do rieky, no silný prúd Hrona strhol dvoch mladíkov pod hladinu.

Ilustračný obrázok k článku Zhasla aj posledná nádej: Z Hrona vytiahli TELÁ dvoch mladíkov, ktorí zmizli pod hladinou
Zdroj: HaZZ

Dvaja muži vo veku 22 a 20 rokov ešte v sobotu zmizli pod hladinou Hrona pri obci Šarovce. Piatim ľuďom z partie, ktorá sa išla do rieky okúpať, sa pred rozbúrenou vodou podarilo dostať do bezpečia. Po dvoch mladíkoch pátrali záchranné zložky.

Overujú totožnosť

O štyri dni neskôr hasiči podľa webu tvnoviny.sk zrejme našli ich telá pri mestskej časti Želiezoviec Svodov.

"Dnes boli v Želiezovciach v mestskej časti Svodov nájdené telá dvoch osôb mužského pohlavia bez známok života. Polícia ich totožnosť zisťuje,“ cituje server hovorkyňu nitrianskej polície Viktóriu Borlokovú.

Bezpečnosť na prvom mieste

Záchranári každý rok pred začiatkom horúčav apelujú na verejnosť, aby pri plávaní v rôznych vodných plochách dbala v prvom rade na bezpečnosť.

Nechoďte plávať sami a na neznáme miesta, nepreceňujte svoje schopnosti, neplávajte v kombinácii s alkoholom a radšej sa vyhnite tečúcim vodám.

Plávanie v rieke odčerpáva oveľa viac síl, navyše vás môžu zraniť rôzne predmety, ako napr. kusy dreva, no a najnebezpečnejšie sú silné prúdy a víry.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM