Iné športy

Unikátny vodnopólový tím je na ceste do Japonska: Jeho členovia majú dokopy 954 ROKOV

Vodnopólový tím, ktorého členom je aj známy Žochár, má veľký sen. Chce sa zúčastniť majstrovstiev sveta v ďalekom Japonsku.

Ilustračný obrázok k článku Unikátny vodnopólový tím je na ceste do Japonska: Jeho členovia majú dokopy 954 ROKOV
Zdroj: gofundme.com

Vodnopólový tím KVP H2O Piešťany je zložený z hráčov nad 70 rokov z celého sveta. Tvorí ho sedem Slovákov, dvaja Česi, jeden Američan, Kanaďan, Nór a Švajčiar. Jeden z hráčov je známy Žochár Igor Vestenický.

Dokopy majú neuveriteľných 954 rokov.

Vlani na LENA Majstrovstvách Európy vo Vodnom Póle Aquatics Master 2022 získali zlato. Tento rok by chceli úspech zopakovať. Ich cieľom je účasť na 19. FINA Majstrovstvách sveta v japonskom Kyushu.

Na uskutočnenie sna potrebujú pomoc

Očakávajú, že v ich kategórii by sa malo zúčastniť ešte päť družstiev. Plánovaný odchod je koncom júla a vrátiť by sa mali v polovici augusta.

Účasť je však poriadne nákladná. Na známej stránke gofundme.com preto založili zbierku, ktorá by ich mohla priblížiť k ich veľkému snu.

„Ubytovanie, cestovné, jedlo aj ostatné náklady spojené s touto súťažou si musíme hradiť sami. Predpokladaná cena pre jedného hráča je 2-tisíc eur. Ako môžete vidieť, nie je to najlacnejší šport, ale je to ten, ktorý najviac milujeme,“ informoval jedinečný vodnopólový tím.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM