Kultúra

Poznáme NAJ knihu Nitrianskeho kraja: Titul získali NEROZPRÁVKY pre deti

Víťazná kniha určená pre deti nad desať rokov obsahuje súbor 16 samostatných fantasy príbehov, v ktorých sa spájajú črty mýtov a ľudovej slovesnosti.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme NAJ knihu Nitrianskeho kraja: Titul získali NEROZPRÁVKY pre deti
Zdroj: Krajská knižnica Karola Kmeťka

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre vyhodnotila súťaž, ktorá nemá konkurenciu – Naj kniha Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) 2023.

Do hlasovania sa dostalo viac ako 70 knižných titulov. „O 3 najlepších, s viac ako 600 hlasmi, rozhodla verejnosť prostredníctvom online hlasovania,“ informuje knižnica.

Krajská spolupráca

Podľa riaditeľky Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre Slavomíry Krasňanovej je súťaž Naj kniha NSK funkčným nástrojom, pomocou ktorého je možné propagovať regionálnu literatúru. „Zároveň pomáha posilňovať vzťahy medzi čitateľmi a autormi,“ doplnila.

Súťaž by aj tento rok nebolo možné zorganizovať bez spolupráce s regionálnymi knižnicami. Zapojené boli Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, Tekovská knižnica v Leviciach, Knižnica Józsefa Szinnyeiho v Komárne, Tribečská knižnica v Topoľčanoch.

Titul Naj kniha NSK za rok 2023 získala publikácia Nerozprávky pre deti autora Dávida Hamrana. Víťazná kniha určená pre deti nad desať rokov obsahuje súbor 16 samostatných fantasy príbehov, v ktorých sa spájajú črty mýtov a ľudovej slovesnosti.

Stupne víťazov

Na druhom mieste sa umiestnil kolektív autorov titulu A párkányi régió kincsei, ktorý oboznamuje mladých čitateľov s prírodným, hmotným i nehmotným dedičstvom takzvaného regiónu troch riek v okolí Štúrova.

Tretie miesto patrí titulu Profesori zločinu, ktorý je šiestou detektívkou Petra Šlosera, bývalého policajného plukovníka odkrývajúceho pozadie policajného prostredia a zločinu.

SÚŤAŽ NAJ KNIHA NITRIANSKEHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA 2023 POZNÁ VÍŤAZOV 🤩Priatelia, knihomoli, po mesiacoch nominácií a...

Posted by Krajská knižnica Karola Kmeťka Nitra on Thursday, September 26, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM