Správy

Policajti si posvietili na rybárov: Zamerali sa na pytliakov, FOTO

Na Slovensku sa končí všeobecný zákaz lovu rýb. Policajti v Nitrianskom kraji ešte stihli skontrolovať rybárov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietili na rybárov: Zamerali sa na pytliakov, FOTO
6
Galéria

„Policajti Obvodného oddelenia PZ Hurbanovo spolu s vedúcim rybárskej stráže Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Hurbanovo vykonali v katastrálnom území obce Martovce kontrolu rybárov,“ informuje nitrianska krajská polícia.

Kontrola, ktorá bola zameraná predovšetkým na platnosť povolení na lov a spôsob lovu, tentoraz dopadla na výbornú.

„V takýchto kontrolách budú policajti spolu s rybárskou strážou pokračovať aj naďalej,“ dodáva polícia.

Začína sa hlavná kaprová sezóna

V stredu o polnoci sa na Slovensku skončí všeobecný zákaz lovu rýb na kaprových revíroch (vodné nádrže, slepé, mŕtve a odstavené ramená) a začína sa hlavná kaprová sezóna. Vyplýva to zo zákona o rybárstve a jeho vykonávacej vyhlášky.

Ďalšie ryby

Okrem najobľúbenejšej slovenskej ryby, kapra rybničného, sa o polnoci skončí aj individuálna ochrana ďalších druhov rýb. Loviť a privlastňovať si od štvrtka (1. 6.) budú môcť rybári aj boleňa dravého, všetky druhy jalcov, jesetera malého a sibírskeho, lieňa sliznatého, mieňa sladkovodného, mrenu severnú, nosáľa sťahovavého, pleskáča vysokého a tuponosého, podustvu severnú a šťuku severnú.

Od júna sa tak na kaprových revíroch môžu privlastňovať všetky druhy rýb s výnimkou sumca veľkého, zubáča veľkoústeho a zubáča volžského, ktoré majú individuálnu ochranu do 15. júna.

Po 15. júni bude (okrem celoročne chránených rýb) hájená iba hlavátka podunajská. Tú môžu rybári na základe špeciálnej povolenky loviť iba v novembri a v decembri.

Od 1. júna sa končí aj časové obmedzenie lovu rýb na kaprových revíroch. Najbližších päť mesiacov môžu rybári vykonávať rybárske právo 24 hodín denne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Policajti kontrolovali rybárov
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM