Správy

Nič lepšie už neochutnáte! Vytvorili rebríček TOP pív sveta

Milovníci piva už nemusia hľadať ten najlepší zlatistý mok. Stačí, aby ochutnali niektoré z nového rebríčka TOP pív sveta.

Ilustračný obrázok k článku Nič lepšie už neochutnáte! Vytvorili rebríček TOP pív sveta
Zdroj: Pexels.com

Portál TasteAtlas vytvoril ďalší zaujímavý rebríček. Priniesol hodnotenie najlepších štýlov piva na svete. Zoznam tých naj pív vznikol na základe hodnotenia verejnosti.

V TOP 5 aj české pivo

Rebríček tvorí 50 svetových pív, no my sa zameriame len na tie najlepšie. Piate miesto patrí plzenskému pivu. Podľa portálu sa Pilsner radí medzi najmladšie pivné štýly. Portál opisuje, že tento druh vznikol, keď sa Plzenčania nespokojní s kvalitou piva rozhodli postaviť vlastný občiansky pivovar. Neskôr z neho vznikol Pilsner Urquell.

Štvrté miesto obsadil nemecký Weissbier. Ten je klasickým bavorským pšeničným pivom. Vyznačuje sa bohatou penou a zakaleným vzhľadom, ktorý je spôsobený vysokým obsahom pšenice (až 50 percent).

Na bronzovej priečke sa umiestnil belgický pivný štýl Lambic. Korene má v Bruseli a musí byť vyrobený minimálne z 30 percent pšeničného sladu. Vďaka rôznym mikroorganizmom sú tieto pivá vždy jedinečné. Vďaka „divokej povahe“ sa niektoré šarže zmiešavajú a vzniká štýl zvaný gueuze.

Ktoré pivá sú tie najlepšie na svete? Prvé dve miesta rebríčka nájdete na ďalšej strane!

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM