Správy

Darca spermií to poriadne prehnal: Ide pred súd, je otcom 550 detí!

Darca spermií má čo vysvetľovať. Mal zatajovať počet detí, ktoré vďaka jeho spermiám prišli na svet.

Ilustračný obrázok k článku Darca spermií to poriadne prehnal: Ide pred súd, je otcom 550 detí!
Zdroj: Pixabay.com

Jonathan Jacob Meijer je 41-ročný holandský hudobník, ktorý si dlhé roky privyrába ako darca spermií pre umelé oplodnenie. Muž sa však do svojej zárobkovej činnosti ponoril tak silno, až napokon bude mať čo vysvetľovať pred súdom.

Problém je v tom, že ako darca už “splodil” takmer 550 detí. Podľa odborníkov je toto vysoké číslo veľkým rizikom, keďže hrozí, že niektoré zo stoviek detí sa v budúcnosti stanú partnermi bez toho, aby vedeli, že sú v skutočnosti súrodenci. Upozornil na to portál The Telegraph.

Náhodný incest

Meijera poslala pred súd nadácia Donorkind Foundation. V žalobe ho obviňuje z klamstva, že darca zavádzal v počte detí, ktoré “splodil”. Zároveň chce docieliť, aby už nemohol darovať ďalšie spermie. Holandské usmernenia pre spermokliniky totiž určujú, že darca môže mať maximálne 25 detí, resp. spermie nemôže darovať viac ako 12 ženám. Úrady tak chcú zabrániť náhodnému incestu.

Žalobu prostredníctvom nadácie podala žena, ktorá v roku 2018 porodila dieťa vďaka biologickému materiálu Jonahtana Meijera. "Keby som vedela, že už splodil viac ako sto detí, nikdy by som si ho nevybrala. Ak pomyslím na následky, ktoré by to mohlo mať pre moje dieťa, je mi zle od žalúdka,” cituje slová ženy portál The Telegraph.

Na muža upozornili už v roku 2017. Viac sa dočítate na ďalšej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM